Vickans Wellness

Över 2700 nya besökare på 7 månader från organisk trafik tack vare framgångsrik SEO

"Jag är mycket nöjd över arbetet med Mishel & SEO Inc. Sweden, både rent resultatmässigt och hur vi har samarbetat. Jag har alltid fått snabb återkoppling på funderingar och har kunnat känna mig trygg genom hela processen, vilket jag uppskattar då jag bara har kunnat släppa mina idéer hos honom och sen fått leverans.

Jag har rekommenderat SEO Inc. Sweden vidare till andra och kommer göra så även fortsättningsvis!"
Victoria Andersson
Ägare på Vickans Wellness

Utmaning - ny trafikkanal

Vickans Wellness är en licensierad PT, kostrådgivare och viktminskningscoach, expert på metabolism och viktnedgång, som har gjort stor framgång som online PT sedan 2018. Hon har byggt upp en stark närvaro på sociala medier och har över 30 000 följare på sin Instagram-profil. Det har varit en viktig kanal för att driva trafik till hennes hemsida, men hon ville prova en till trafikkanal som skulle driva ännu mer trafik till hennes hemsida.

Lösning - nytt innehåll med relevanta sökord

Vi har genomfört en sökordsanalys för att identifiera sökord som är både relevanta för hennes affärsverksamhet och som även har hög sökvolym. Tillsammans valde vi ut 2 sökord att satsa på, ”gå ner i vikt träning” med sökvolym på 480 sökningar i månaden och ”pt online” som har 1600 sökningar i månaden.

För söktermen gå ner i vikt träning skapade vi ett SEO-optimerat blogginlägg och för PT online skapade vi en SEO-optimerad målsida. Båda har vi sedan löpande optimerat för både on-page SEO och off-page SEO, samt för relaterad sökord.

Resultat - över 2700 nya besökare

Resultat av vårt SEO arbete blev att hon kunde nå en bredare publik och expandera sin verksamhet. Med strategisk sökmotoroptimering och relevant innehåll på hennes hemsida har Vickans Wellness tagit ett viktigt steg mot att öka sin synlighet och attrahera organisk trafik. Genom att optimera sin webbplats för relevanta söktermer och skapa innehåll som svarar på besökarnas frågor och behov rankar hon högre i sökresultaten och lockar till sig potentiella kunder som aktivt söker efter hennes expertis.

Vickans Wellness har framgångsrikt diversifierat sina källor för att nå ut till sin målgrupp, tack vare satsningen på organisk trafik. Hon kan nå människor som kanske inte följer henne på sociala medier men är intresserade av hennes tjänster. Detta ger henne möjlighet att utvidga sitt nätverk och hjälpa ännu fler människor att nå sina hälsomål på ett hållbart sätt.

På dryga 7 månader har hon fått över 2700 nya besökare från organisk trafik genom att ranka i topp 10 för huvudsökord, men även för relaterade sökord. På bilderna nedan kan man se antal klick under de senaste 12 månaderna, som är 3600. Av dessa är 900 klick från sök på varumärkesnamnet ”Vickans Wellness” och resterande 2700 kommer från innehåll som vi har skapat. Det innebär att vi har hjälpt Vickans Wellness att öka den organiska trafiken med hela 300%. Ett resultat som hon är supernöjd med!

vickans wellness antal exponeringar
Antal exponeringar på Google Sök för Vickans Wellness under de senaste 12 månaderna. Grafen visar tydligt hur exponeringar ökade i takt med att vi publicerade SEO-optimerat innehåll.
vickans wellness antal klick
Antal klick från Google Sök för Vickans Wellness under de senaste 12 månaderna. På grafen kan vi se hur antal klick ökade först när vi publicerade blogginlägget och sedan ökade ännu mer när vi publicerade målsidan.

Vill du också synas bättre på marknaden och skaffa fler kunder?

Kontakta oss så hjälper vi dig

SEO eller sökmotoroptimering hjälper din hemsida att ranka högt i sökresultaten för att driva den organiska trafiken och få besökare att konvertera till dina kunder.

Sökmotorannonsering eller SEM är ett effektivt sätt att snabbt nå ut till dina potentiella kunder genom annonskampanjer i Google Sök, Google Shopping, Display och remarketing.

Du kan nå ut till dina potentiella kunder på sociala medier genom både organiska inlägg och betalda annonskampanjer. Aktiv närvaro kan leda till fler affärer för ditt företag!

Med rätt marknadsstrategi kan du hushålla med företagets resurser så effektivt som möjligt, utveckla företagets konkurrensfördelar, samt behålla gamla kunder och skaffa nya.

Innehållscopy för din hemsida, säljande copy för dina annonskampanjer och engagerande content för dina sociala medier. Även animerad video och reklamfilm när du vill nå ut med större budget.

Företagshemsidan är den viktigaste samlings- och utgångspunkten för företagets digitala kommunikation med marknaden. Därför förtjänar ditt företag att ha en snygg och funktionell hemsida.

KOSTNADSFRI Site Audit (ANALYS) av DIN HEMSIDA
Vänligen fyll i webbadressen för hemsidan du vill ha kostnadsfri site audit för, samt epost adressen du vill få den skickad till. Det du får är en heltäckande initial SEO analys av både on-page och off-page aspekter av hemsidan för ditt bolag. Det innebär den tekniska analysen av hemsidans hälsa, en enkel sökordsanalys (upp till 5 sökord), analys av backlinks profilen, samt våra rekommendationer på kort och lång sikt.