Hemsida företag

Företagshemsidan är den viktigaste samlings- och utgångspunkten för företagets digitala kommunikation med marknaden. Därför vill du ha en snygg och professionell hemsida till ditt företag.

Företagshemsidor är platser där trafiken omvandlas till affärer!

Hemsidor till företag - hur väl syns ditt företag bland 55 miljoner dagliga sökningar?

Svenskarna gör över 55 miljoner sökningar varje dag. Ja, du läste rätt, 55 miljoner sökningar dagligen, enbart i Sverige! Det innebär att dina potentiella kunder är ständigt online och uppkopplade, därmed redo att upptäcka, uppleva och handla. Frågan är om ditt företag har en affärsrelevant, SEO optimerad och mobilanpassad snygg företagshemsida?

Om inte, så är du på rätt plats. Vi hjälper dig med att utveckla en webbplats för ditt företags behov, så att ditt erbjudande blir synligt på nätet. Dessutom optimerar vi den för dig så att dina besöka enkelt kan konverteras till dina kunder.

Du kan välja mellan 3 olika standardpaket eller få din nya företagshemsida utvecklad utefter specifika behov med tillhörande integrationer eller som en webbshop.

Vi har hjälpt våra exklusiva partners med...

1 K+
Nya besökare
1 +
Sökord i Topp 10
1 K+
Organisk trafik
1 K+
Nya leads

Vad är en hemsida?

Ett digitalt ansikte till ditt företag

En företagshemsida är den viktigaste samlingspunkten för företagets digitala kommunikation med marknaden, även företagets digitala ansikte. Således är det viktigt att ditt varumärke presenteras på det bästa möjliga sättet genom en relevant, funktionell och användarvänlig webbplats. Därför utvecklar vi hemsidor som är affärsrelevanta, SEO optimerade och mobilanpassade.

Här listar vi 9 viktiga steg i processen med att skapa en komplett och snygg webbplats till ditt företag:

 1. Skaffa ett bra domännamn
 2. Investera i säker och skalbar webbhotell 
 3. Visa tydligt en klar beskrivning av ditt företag
 4. Implementera det bästa innehållshantering systemet (CMS)
 5. Skapa ett intressant, minnesvärt och engagerande användargränssnitt för din webbplats(UI)
 6. Optimera din företagshemsida för sökmotorer (SEO)
 7. Regelbundet skapa och publicera kvalitets innehåll
 8. Installera verktyg för webbansvariga
 9. Implementera en underhållsplan för din webbplats
hemsida för företag

Processen för att skapa hemsidor till företag

Processen för utveckling av hemsida till företag kan i korta drag sammanfattas enligt följande:

 • Samla in material om ditt företag
  Vi börjar med att samla in och bearbeta material. En del av materialet du kanske redan har klart från början, annars tar vi fram allting från grunden. Vi besvarar tillsammans dem mest relevanta frågor som rör din affärsverksamhet och budskapet du vill nå ut med till marknaden.

 • Design och utveckling
  Design och innehåll skapas simultant så att dem passar varumärket och erbjudandet på bästa möjliga sättet. När vi känner oss nöjda kan vi börja utveckla hemsidan. Därefter utför vi grundläggande optimering för sökmotorer (SEO), samt implementerar samtliga Business Suite element.

 • Lansering, indexering och webbansvar
  Hemsidan A/B testas och lanseras, samt stress-testas när den är live. Vi ser till att den indexeras för att bli synlig för sökmotorer och därmed kan ranka i organiska sökningar. Som din partner för digital marknadsföring erbjuder vi även drift- och webbansvar, samt SEO för din webbplats om du så önskar.

Vill du också ha en företagshemsida som driver fler kunder?

Kontakta oss så hjälper vi dig

Framgångsrika kundcase med företagshemsidor

brainybox

Business Suite för hemsidor

För att ditt företag ska kunna få en maximal effekt för online marknadsnärvaro har vi skräddarsytt en affärskostym.

Med vår Business Suite får ditt företag inte bara en en snygg, komplett och professionell hemsida. Ditt företag får istället ett komplett uppsättning av verktyg som säkerställer att din webbplats verkligen kan fungera för den viktigaste samlingspunkten för företagets digitala kommunikation. 

Vi har tänkt på allt,
ditt jobb blir att fokusera på det du är bäst på!

Vanliga frågor om företagshemsidor

Vad är en hemsida?

En webbplats eller en hemsida är en samling av webbsidor och det relaterade innehållet som identifieras med ett vanligt domännamn och publiceras på minst en webbserver. Alla offentligt tillgängliga webbplatser utgör tillsammans World Wide Web. Det finns också privata webbplatser som endast kan nås i ett privat nätverk, till exempel ett företags interna webbplats för sina anställda som även kallas för intranät.

Vad är en professionell hemsida?

En professionell hemsida är en välgjord och väldesignad webbplats som representerar ett företag eller en organisation på ett professionellt sätt online. En sådan webbplats har ett stilrent och modernt utseende, anpassad användarupplevelse och relevant innehåll som tydligt kommunicerar företagets budskap och tjänster till besökarna.

En professionell hemsida är också tekniskt optimerad för att fungera smidigt och snabbt på olika enheter, som datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Den ska vara lätt att navigera, med tydliga menystrukturer och välplacerade call-to-action-knappar för att leda besökarna till önskade åtgärder, som att kontakta företaget eller göra en beställning.

En viktig aspekt av en professionell hemsida är att den är sökmotorvänlig (SEO-vänlig) och optimerad för att ranka högt i sökresultaten. Detta gör det möjligt för potentiella kunder att hitta webbplatsen när de söker efter relaterade produkter eller tjänster.

En professionell hemsida kan vara en viktig del av ett företags marknadsföringsstrategi och vara en kraftfull kanal för att locka nya kunder, bygga varumärke och öka försäljningen. Genom att investera i en välgjord och professionell hemsida kan ett företag öka sin trovärdighet, förtroende och konkurrenskraft online.

Vad menas med hemsida till företag?

En hemsida till företag är en webbplats som skapas och utvecklas specifikt för ett företag eller en organisation. Det är en digital plattform som används för att representera företaget online och kommunicera dess tjänster, produkter och information till besökarna.

På en hemsida till företag kan man vanligtvis hitta följande information:

 1. Företagsinformation: En beskrivning av företaget, dess historia, vision och värderingar.

 2. Produkter eller tjänster: Information om de produkter eller tjänster som företaget erbjuder, inklusive beskrivningar, priser och eventuella erbjudanden.

 3. Kontaktinformation: Kontaktuppgifter till företaget, som adress, telefonnummer och e-postadress, för att möjliggöra enkel kommunikation med besökare och kunder.

 4. Om oss-sida: En sida som ger mer detaljerad information om företaget, dess team och dess kompetensområden.

 5. Referenser och kundcase: Testimonier från nöjda kunder eller exempel på tidigare projekt och samarbeten.

 6. Nyheter eller blogg: En sektion där företaget kan publicera nyheter, artiklar eller blogginlägg för att hålla besökarna uppdaterade och engagerade.

 7. Anpassad design: En professionell och anpassad design som speglar företagets varumärke och grafiska profil för att ge en enhetlig och igenkännbar visuell upplevelse.

En hemsida till företag är en viktig del av företagets digitala närvaro och fungerar som en central plats där kunder och potentiella kunder kan lära känna företaget, få information och genomföra affärer. Det är en viktig marknadsföringskanal och verktyg för att attrahera nya kunder och bygga varumärke på internet.

Vad är syftet med en hemsidor till företag?

Varje webbplats är vanligtvis avsedd för ett visst ämne eller syfte, till exempel:

 • nyheter
 • utbildning
 • handel
 • underhållning
 • sociala nätverk
 • vård
 • med mera

Hemsidor till företag har dock syfte att representera företagets varumärke och verksamhet på bästa möjliga sättet. Därför är det viktigt att ha relevant information om företaget och konkret erbjudande. Vidare ska kunder kunna ta kontakt med företaget genom hemsidan, antingen genom att hitta kontaktuppgifter eller att fylla i en kontaktformulär eller chatta direkt.

Hur fungerar en komplett webbplats?

Hyperlänkning mellan webbsidor styr navigering på webbplatsen, som ofta börjar med en landningssida. Användare kan komma åt en webbplats på en rad olika enheter, inklusive stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor och smartphones. Appen som används på dessa enheter kallas en webbläsare och möjliggör användaren tillgång till en webbplats.

Vad är en SEO hemsida?

En SEO hemsida är en webbplats som är optimerad för sökmotorer, vilket innebär att den är designad och strukturerad på ett sätt som gör den mer synlig och rankad högre i sökresultaten på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Målet med en SEO-hemsida är att locka mer organisk trafik genom att synas på toppen av sökresultaten när potentiella kunder söker efter relevanta sökord eller fraser.

En SEO-hemsida genomgår olika optimeringsprocesser, inklusive:

 1. Sökmordsanalys: En grundlig analys av vilka sökord eller fraser som är mest relevanta för webbplatsens innehåll och målgrupp.

 2. Optimering av innehåll: Skapande av högkvalitativt och relevant innehåll som inkluderar de identifierade sökorden på strategiska platser.

 3. Teknisk SEO: Optimering av den tekniska strukturen av webbplatsen, inklusive webbsidans laddningstid, responsivitet och användarvänlighet.

 4. Länkbyggande: Skapande av högkvalitativa länkar från andra webbplatser till den egna webbplatsen för att förbättra dess auktoritet och trovärdighet.

 5. On-page SEO: Optimering av meta-taggarna, rubriker, bildtexter och URL-strukturer för att göra webbplatsens innehåll mer sökmotorvänligt.

En väl optimerad SEO-hemsida har bättre chanser att ranka högre i sökresultaten och locka in mer relevant och kvalitativ organisk trafik. Detta kan leda till ökad synlighet, fler besökare och potentiellt fler affärsmöjligheter för företaget som äger webbplatsen. SEO är en viktig del av digital marknadsföring och kan vara en kraftfull strategi för att öka online-närvaron och framgången för företag på internet.

Hur fungerar SEO för hemsidor?

Sökmotoroptimering (seo) handlar om att optimera en hemsida i förhållande till sökmotorerna. Vi kan kalla seo för processen för att förbättra kvaliteten och kvantiteten på webbplatsens trafik. SEO riktar sig mot obetald trafik (känd som “naturliga” eller “organiska” resultat) snarare än direkt trafik eller betald trafik. Obetald trafik kan härröra från olika typer av sökningar, inklusive bildsökning, videosökning, akademisk sökning, nyhetssökning och branschspecifika vertikala sökmotorer. Huvudelement vid seo arbete handlar om att ta hänsyn till sökord, analysera topprankat innehåll, samt skapa bättre innehåll än detta. Simpelt, eller hur!

SEO är en internet marknadsföringsstrategi som kan tillämpas i olika grad på olika typer av verksamheter. Oftast överväger seo hur sökmotorer fungerar, de datorprogrammerade algoritmerna som dikterar sökmotors beteende, vad människor söker efter, de faktiska söktermerna eller sökorden som skrivs in i sökmotorer och vilka sökmotorer som föredras av deras målgrupp. SEO utförs eftersom en webbplats kommer att ta emot fler besökare från en sökmotor när webbplatser rankas högre i resultaten för Google sökningar (SERP). Dessa besökare kan då eventuellt konverteras till kunder, som är det enda legitima slutmålet med en SEO-optimerad webbplats. 

För bästa resultat kan du givetvis anlita vår SEO byrå som optimerar din hemsida och hjälper dig med att få ut det mesta av din digital närvaro på webben.

Hur kan jag räkna ut ROI (avkastning på investering) för min företagshemsida?

Det som är bra med att driva en företagshemsida är att du kan alltid mäta ROI (Return on Investment) genom konverterad trafik på din webbplats. Du kan mäta direkt trafik, organisk trafik, betald trafik och hänvisningstrafik. Detta hjälper dig att ha bättre koll på hur betydelsefull din webbplats är i ekonomiska sammanhang. Detta gör du bäst genom att mäta konverteringsfrekvens för dina mål. 

Hur fungerar hemsidor i WordPress?

WordPress, normalt versaliserat WordPress, är bland de mest kända blogg- och innehållshanteringssystem (CMS). Det är skrivet i PHP och använder databasen MySQL för datalagringen. Det distribueras under en GNU General public-licens (GPL) och kan laddas ner och användas kostnadsfritt. Det är ett av de populäraste publiceringssystemen på marknaden och finns på hundratusentals bloggar och webbplatser världen över.

WordPress har under åren utvecklats från ett bloggsystem till att även kunna hantera hela webbplatser likt ett mer avancerat CMS-system. Eftersom innehållet på alla sidor blir tillgängligt via en inloggningssida behöver man inte någon FTP-klient för att kunna redigera och uppdatera sina sidor på webbplatsen. Tillgången och användandet är smidig och erbjuder många utvecklingsmöjligheter för att skapa en värdebärande hemsida.

Tack vare möjligheten att installera plugins blir WordPress mycket användbar för SEO – sökmotoroptimering.

Vad kostar en företagshemsida?

Eftersom vi skräddarsyr varje hemsida vi utvecklar, samt erbjuder SEO optimering, så är även prissättningen skräddarsydd. Kontakta oss så pratar vi!

Hur kan jag köpa hemsida?

För att köpa en hemsida kan du följa dessa steg:

 1. Definiera dina behov: Innan du köper en hemsida är det viktigt att du klargör dina behov och önskemål. Bestäm vilka funktioner och egenskaper du vill ha på din hemsida, samt vilken typ av innehåll du planerar att inkludera.

 2. Välj en leverantör: Det finns flera alternativ när det gäller att köpa en hemsida. Du kan anlita en professionell webbyrå eller en frilansande webbutvecklare för att skapa en skräddarsydd hemsida. Alternativt kan du använda en webbplattform som erbjuder färdiga mallar där du kan bygga din egen webbplats.

 3. Jämför priser och tjänster: Om du väljer att anlita en webbyrå eller frilansande utvecklare, bör du jämföra priser och tjänster från olika leverantörer för att hitta det bästa alternativet för dina behov och budget.

 4. Diskutera dina önskemål: Innan du påbörjar arbetet med att köpa en hemsida är det viktigt att du kommunicerar dina önskemål och krav med leverantören. Diskutera design, funktionalitet och eventuella specifika behov du har för din webbplats så att du får en professionell hemsida.

 5. Utvärdera resultatet: När hemsidan är färdig bör du noga utvärdera resultatet för att se till att den uppfyller dina förväntningar och krav. Om några justeringar behövs, se till att kommunicera detta med leverantören.

 6. Lansera din hemsida: När du är nöjd med resultatet kan du lansera din hemsida och göra den tillgänglig för besökare.

Att köpa en hemsida kan vara en viktig investering för ditt företag eller din organisation. Genom att ta dig tid att definiera dina behov och välja en pålitlig leverantör kan du få en effektiv och professionell hemsida som stödjer din verksamhet online.

Eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Varför ska jag anlita SEO Inc. Sweden?

För att vi utvecklar affärsrelevanta, SEO optimerade och mobilanpassade hemsidor. Vår passion ligger i att leverera resultat och driva trafiken som konverterar till riktiga affärer. Vi erbjuder exklusivt partnerskap, kreativa affärslösningar och levererar lönsamma resultat. 

Gillar du hemsidan du är på just nu? Ja vi har utvecklat den själva!

Relaterade bloggar till företagshemsidor

Hemsidor för företag från 6000 kronor

Företagshemsidor Företagshemsidor stöter vi dagligen på. Allt från enkla “landing page” hemsidor till robusta system inkluderande chatbot, sökfunktion, bokningsportal, med mera. Varje...