SEO sökmotoroptimering

SEO

SEO är en strategi för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorresultat, dvs. på Google. Med SEO kan du öka din online-närvaro och nå ut till potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

SEO hjälper dig att synas högt i sökresultaten

Vill du ha hjälp av mästarna på sökmotoroptimering (SEO) som arbetar dedikerat för att hjälpa dig att uppnå synlighet och framgång online? Vi förstår vikten av att synas högt i sökresultaten och att kunna dra till sig relevant och kvalitativ trafik till företagets hemsida. Genom att implementera beprövade SEO-strategier och tekniker kan vi hjälpa dig att nå dina affärsmål och maximera din online-närvaro.

Dina fördelar och affärsnyttan du kan få med SEO

Ökad synlighet

Genom att förbättra din webbplatsens placering i sökresultaten ökar SEO din synlighet för potentiella kunder när de söker efter relevanta produkter eller tjänster.

Mer organisk trafik

SEO hjälper dig att locka mer organisk trafik till din webbplats, vilket kan leda till ökad exponering av ditt erbjudande och fler potentiella kunder för ditt företag.

Bättre användarupplevelse

SEO-optimering inkluderar ofta förbättringar av webbplatsens struktur och användarupplevelse, vilket kan resultera i nöjdare besökare och högre konverteringsfrekvens.

Hållbara resultat

När du har uppnått bra placeringar i sökresultaten kan de med lite optimering hålla sig stabila under en längre tid. Hållbara resultat ger en långsiktig nytta.

Våra SEO resultat är din framgång

På SEO Inc. Sweden är vi engagerade i våra kunders framgång. Vi strävar efter att bygga långsiktiga partnerskap och arbetar nära våra kunder för att förstå deras unika behov och mål. Vi anpassar våra SEO-tjänster för att möta varje kunds specifika krav och erbjuder kontinuerlig övervakning och optimering för att säkerställa att våra kunder fortsätter att växa och nå framgång online.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa ditt företag att synas bättre i sökresultaten, öka organisk trafik till din hemsida och skaffa fler kunder.
Vi ser fram emot att bli din pålitliga partner inom SEO och digital marknadsföring.

3 snabba frågor till SEO experten

1. Vad är SEO?
SEO är en strategi för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorresultat, dvs. på Google.

2. Varför behöver mitt företag SEO?
För att öka din online-närvaro och locka mer trafik till din webbplats. Det är viktigt eftersom det hjälper dig att nå ut till potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

3. Hur lång tid tar det att se resultat av SEO-arbetet?
Resultaten av SEO kan variera beroende på faktorer som bransch, konkurrens och webbplatsens nuvarande tillstånd. Men vanligtvis kan du förvänta dig att se märkbara förbättringar inom några månader.
Mishel Grujicic seo expert
Mishel Grujicic
VD på SEO Inc. Sweden och SEO expert

SEO process

Vår SEO process börjar med en noggrann analys av kundens nuvarande webbplats och dess position i sökmotorernas resultat. Vi undersöker vilka sökord och fraser som är relevanta för kundens bransch och målgrupp. Utifrån denna analys utformar vi en skräddarsydd SEO-strategi som syftar till att förbättra kundens synlighet och rangordning i sökresultaten. Låter som ett rimligt upplägg eller hur?!

SEO Site Audit
analys av din hemsida

När vi genomför en SEO site audit av din hemsida så undersöker vi:

 • hemsidans hälsa och prestanda med fokus på CWV, laddningstid, interaktivitet och responsivitet
  (teknisk on-page SEO)
 • innehållet på hemsidan genom sökordsanalys för att hitta relevanta sökord och se hur de rankar på Google
  (content on-page SEO)
 • backlinks profilen
  (off-page SEO)

Löpande åtgärder
on-page & off-page SEO

Vårt optimeringsarbete handlar om följande löpande åtgärder:

 • optimering av media filer
 • förbättra användarupplevelse
 • optimera H1, H2, H3 rubriker
 • optimera huvudsökordet
 • optimera relaterade sökord
 • öka innehållets relevans
 • optimera sökordsdistribution- och densitet
 • optimera meta-taggar
 • göra en optimal struktur för interna länkar
 • länkbyggnad (backlinks)

KPI rapporter varje månad
stämma av resultaten

I början på varje månad sammanställer vi en KPI rapport över hemsidans status för den föregående månaden, som vi då stämmer av tillsammans under KPI avstämningsmöte.
Vi tittar på följande mått:

 • trafiken
  • antal besökare
  • antal nya besökare
 • kanaler
  • organisk
  • hänvisnings (backlinks)
 • konverteringar

Vi har hjälpt våra exklusiva partners med...

Nya besökare
1
Sökord i Topp 10
1
Organisk trafik
1
Nya leads
1

Senast uppdaterad: 2024-06-19        .

"Jag är mycket nöjd över arbetet med Mishel & SEO Inc. Sweden, både rent resultatmässigt och hur vi har samarbetat. Jag har alltid fått snabb återkoppling på funderingar och har kunnat känna mig trygg genom hela processen, vilket jag uppskattar då jag bara har kunnat släppa mina idéer hos honom och sen fått leverans.

Jag har rekommenderat SEO Inc. Sweden vidare till andra och kommer göra så även fortsättningsvis!"
"SEO Inc. Sweden har sedan dag 1 erbjudit Startsteget högkvalitativ service såsom veckorapporter, sammanställningar och varit helt transparenta kring hur SEO arbetet går och utvecklar sig. De berättar när vi halkat ned i ranking och berättar om varför, det finns en transparens och ärlighet och jag uppskattar att de inte döljer sådant.

Teamet är otvivelaktigt kompetenta inom SEO och hjälpt oss skaffa många familjehem."

Vill du också ranka högt på Google och skaffa fler kunder ?

Kontakta oss så hjälper vi dig !

Mer om varför ditt företag behöver SEO

För att öka din online-närvaro och locka mer trafik till din webbplats är det viktigt att implementera en effektiv SEO-strategi. Genom att optimera din webbplats för sökmotorer ökar du chansen att synas högre i sökresultaten, vilket i sin tur kan leda till ökad exponering och fler besökare.

Detta är särskilt betydelsefullt eftersom över 55 miljoner sökningar görs på Google varje dag i Sverige. Genom att synas väl i dessa sökresultat har du möjlighet att nå ut till potentiella kunder när de aktivt söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Det innebär att du kan fånga upp intresse och konkurrera effektivt på den digitala marknaden.

För att uppnå bästa resultat och hantera den komplexa världen av SEO, överväg att samarbeta med en erfaren SEO byrå. En SEO-byrå har expertis och resurser för att analysera och optimera din webbplats enligt de senaste sökmotoralgoritmerna, vilket kan maximera din synlighet och förbättra din position på sökresultatsidorna. Med hjälp av en SEO-byrå kan du skräddarsy din strategi för att möta de specifika behoven på den svenska marknaden och öka dina chanser att attrahera relevanta besökare.

Vad tycker marknaden om SEO?

 • 61% av alla marknadsförare i Norden anser att SEO är den mest effektiva marknadsföringsmetoden för att driva trafik till en hemsida.
 • 83% av alla sökningar på Google i Sverige resulterar i att användaren klickar på ett av de organiska sökresultaten. 37% av dessa klickar på det första organiska sökresultatet.
 • företag i Sverige får i genomsnitt 45% av sin trafik från organiska sökresultat, dvs. från SEO.

Nästan alla typer av köp föregås av en sökning på sökmotorn. Över 90 % av dessa sker på just Google (och ca 7 % på sökmotorn Bing). Därför är det viktigt att ta topp placeringen ifrån konkurrenterna och hamna högre än de.

SEO innebär möjligheten till att få mer organisk trafik till din hemsida som kan leda fler kunder till ditt företag.

Med hjälp av SEO kan dina affärer växa organiskt och hållbart!

Intressant fakta om SEO och Google

 • 8,5 miljarder Google sökningar görs varje dag med Google över hela världen.
 • Mer än 27 % av Google skrivbordstrafiken kommer från USA.
 • Marknadsandel på hela 86,19 % för Googles sökmotor jämfört med deras konkurrenter.
 • En genomsnittlig person gör 3-4 Google sökningar per dag.
 • 2,65 miljarder människor använder Google Chrome som webbläsare.
 • Google Search Index är världens största bok!

Statistik om organisk trafik

 • Det första resultat på sidan kommer att få 10 gånger mer organisk trafik än det tionde resultatet på sidan.
 • 12,12 % av Googles sökningar innehåller mer än 6 ord.
 • Googles bästa sökresultat kommer att få 45 % av organiska klick.
 • 46 % av personer som använder Googles sökmotorer letar efter lokal information.
 • Att använda rätt sökord i webbadressen kan ge en 45 % högre klick frekvens.

Våra SEO resultat är deras framgång - kundcase

Vanliga frågor och svar om SEO

Vad är SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering, är en strategi som syftar till att förbättra synligheten för din webbplats i sökmotorernas resultat, särskilt på platser som Google. Genom att optimera olika delar av din webbplats, såsom innehåll, metadata, och länkstruktur, strävar du efter att göra din webbplats mer relevant och attraktiv för sökmotorerna. På så sätt kan din webbplats rankas högre i sökresultaten när användare söker efter relaterade termer eller fraser. En effektiv SEO-strategi kan öka trafiken till din webbplats och därigenom öka möjligheterna till konverteringar och framgång online.

Varför är SEO viktigt?

SEO är viktigt eftersom det kan öka synligheten för din webbplats och hjälpa till att driva trafik till den. Det kan också hjälpa till att förbättra användarupplevelsen och öka konverteringsfrekvensen.

Det görs ju över 55 miljoner sökningar på Google i Sverige, varje dag. Se till att ta vara på den potentialen genom att satsa på sökmotoroptimering och med hjälp av rätt SEO byrå kan du positionera dig i toppen på världens största marknadsplats.

Hur fungerar sökmotorer som Google?

Google använder en sofistikerad algoritm för att rangordna och bestämma vilka webbplatser som visas högst upp i sökresultaten. Denna algoritm väger in flera kritiska faktorer för att säkerställa att användarna får de mest relevanta och högkvalitativa resultaten. Här är några av de viktigaste faktorerna:

 1. Relevant innehåll (Content): En central del av Googles algoritm är att bedöma hur väl en webbplats matchar användarens sökfråga. Detta inkluderar analys av text, bilder och andra medieelement för att fastställa om innehållet på webbplatsen är relevant och användbart för sökaren.

 2. Kvalitet på webbplatsen: Google värderar webbplatser som erbjuder en positiv användarupplevelse. Det innefattar faktorer som snabb sidbelastning, responsiv design för olika enheter, och en övergripande användarvänlig struktur. En välfungerande och tekniskt optimerad webbplats tenderar att rankas högre.

 3. Länkprofil: Google tittar på hur många och vilka andra webbplatser som länkar till din webbplats. Kvaliteten på dessa länkar spelar också en roll. Om din webbplats har länkar från auktoritativa och relevanta källor, kan det förbättra din rangordning. Å andra sidan kan länkar från oseriösa källor ha en negativ effekt.

Det är viktigt att notera att Googles algoritm är dynamisk och ständigt förändras. Det är därför som det är avgörande att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och justera din SEO-strategi i enlighet med dessa förändringar för att fortsätta ranka högt i sökresultaten.

Vad är skillnaden mellan organisk och betald sökning?

Organisk sökning avser resultaten av en sökning som inte är sponsrad eller betald för. Det innebär att webbplatser rankas naturligt baserat på deras relevans och kvalitet enligt sökmotorns algoritm. Å andra sidan refererar betald sökning till annonser som visas högst upp i sökresultaten, och webbplatsägaren betalar för att synas för specifika söktermer.

När det kommer till resultaten kan betald trafik ge snabba resultat eftersom annonserna är synliga direkt när kampanjen startas. Det är en effektiv metod för att öka synligheten och generera trafik till webbplatsen omedelbart. Dock kan kostnaderna för betald trafik addera upp över tiden och kan vara betydligt högre jämfört med organisk sökning.

Det är därför rekommenderat att satsa på både organisk och betald trafik för att uppnå den bästa online-närvaron i sökresultaten. Betald trafik kan vara särskilt användbar under den inledande fasen när du snabbt vill öka synligheten. Samtidigt ger organisk trafik, som uppnås genom en stark SEO-strategi, mer långsiktiga och kostnadseffektiva resultat. När din webbplats rankas högt organiskt, minskar beroendet av betald trafik, och du kan dra nytta av en konsekvent ström av besökare utan kontinuerliga annonseringskostnader.

I det långa loppet visar forskning och erfarenhet att organisk trafik (SEO) är mer lönsam. Det beror på att den bygger på hållbara metoder som fokuserar på att förbättra webbplatsens kvalitet och relevans, vilket lockar en mer engagerad och lojal publik.

Betalda sökningar på sökmotorer kallas för sökmotorannonsering.

Vilka faktorer påverkar SEO?

Faktorer som påverkar SEO inkluderar relevant innehåll, kvaliteten på webbplatsen, dess länkprofil, användarupplevelse, mobiloptimering och användarvänlighet. Läs mer om Google rankningssignaler.

Vad är en meta-tagg?

En meta-tagg är en kodbit som används i HTML för att tillhandahålla extra information om en webbsida till sökmotorer och andra webbplatser. Dessa taggar är osynliga för besökarna på själva sidan, men de spelar en viktig roll för att förbättra webbplatsens synlighet och förståelse för sökmotorer. En av de vanligaste användningarna av meta-taggar är för att skapa en meta-beskrivning.

En meta-beskrivning är en kort sammanfattning av webbsidans innehåll. Denna beskrivning visas ofta i sökresultaten och ger potentiella besökare en förhandsvisning av vad de kan förvänta sig på sidan. En välgjord meta-beskrivning är inte bara användbar för sökmotorer, utan den kan också öka chansen att användare klickar på din länk, eftersom de får en tydlig förståelse av sidans relevans.

Förutom meta-beskrivningar kan andra meta-taggar användas för att tillhandahålla information om sidans titel, teckensnitt, teckenuppsättning, och andra tekniska och innehållsrelaterade detaljer. Genom att optimera dessa meta-taggar kan du hjälpa sökmotorer att förstå och indexera din webbplats på ett mer effektivt sätt, vilket kan leda till förbättrad synlighet och placering i sökresultaten.

Vad är en sökordsfras?

En sökordsfras är en kombination av ord eller en grupp av ord som används av användare när de genomför en sökning på en sökmotor. Dessa fraser är avsedda att vara så precisa som möjligt för att få fram önskad information eller hitta specifikt innehåll på internet. Genom att använda sökordsfraser kan användare rikta in sina sökningar för att få mer relevanta resultat.

Exempel på sökordsfraser inkluderar:

 • ”Bästa restauranger i Stockholm”
 • ”Hur man lagar vegetarisk lasagne recept”
 • ”Prisjämförelse för bärbara datorer”
 • Hormonell obalans test

Att förstå och använda relevanta sökordsfraser är avgörande för webbplatsägare och digitala marknadsförare. Genom att optimera innehållet på sin webbplats för dessa fraser kan de öka chansen att deras webbplats syns i sökresultaten när användare söker efter specifika ämnen eller produkter.

Det är också viktigt att komma ihåg att användare kan använda olika formuleringar för att söka efter samma sak. Därför kan en effektiv sökmotoroptimeringsstrategi inkludera en mångfald av relevanta sökordsfraser för att täcka olika sökbeteenden och maximera synligheten på sökmotorerna.

Vad är on-page SEO?

On-page SEO, eller sökmotoroptimering på sidan, är den strategin som fokuserar på att optimera och förbättra olika element direkt på din webbplats för att öka synligheten i sökresultaten och förbättra användarupplevelsen. Denna process involverar flera aspekter av webbplatsens innehåll och struktur för att säkerställa att den uppfyller sökmotorernas krav och användarnas behov.

Här är några viktiga aspekter av on-page SEO:

 1. Nyckelordsoptimering: Placering av relevanta sökord på strategiska platser på din webbplats, såsom i rubriker, meta-beskrivningar, och i själva innehållet, för att förbättra dess synlighet för specifika sökningar.

 2. Strukturerad och lättförståelig URL: En välfungerande URL-struktur som inkluderar relevanta sökord och är enkel att förstå för både sökmotorer och användare.

 3. Optimerade sidrubriker (H1, H2, H3, etc.): Användningen av tydliga och relevanta sidrubriker för att bryta upp innehållet och göra det lättare att läsa, samtidigt som de ger viktig information till sökmotorerna om sidans struktur.

 4. Optimerad bildtext och alt-attribut: Inkludering av beskrivande text för bilder med hjälp av alt-attribut, vilket inte bara gynnar tillgängligheten utan också ger sökmotorer ytterligare information om innehållet.

 5. Användarvänligt innehåll: Skapandet av högkvalitativt, relevant och användarvänligt innehåll som tillfredsställer användarens behov och förväntningar.

 6. Intern länkstruktur: En välorganiserad intern länkstruktur som underlättar navigering och hjälper sökmotorer att indexera alla delar av din webbplats.

 7. Responsiv design: Säkerställande av att din webbplats är responsiv och optimerad för olika enheter, inklusive mobiler och surfplattor.

On-page SEO är en kontinuerlig process som kräver uppmärksamhet och anpassning i takt med förändringar i sökmotoralgoritmer och användarbeteenden. Genom att investera tid och resurser i on-page SEO kan du förbättra din webbplats synlighet, öka dess rangordning i sökresultaten och erbjuda en bättre användarupplevelse för besökarna.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO, eller sökmotoroptimering utanför sidan, fokuserar på att förbättra din webbplats auktoritet och rykte genom att skapa länkar från andra högkvalitativa webbplatser till din egen. Denna process är avgörande för att sökmotorer ska bedöma din webbplats som trovärdig och relevant inom sitt ämnesområde. Off-page SEO handlar i hög grad om att bygga och stärka din webbplats länkprofil.

Här är några viktiga aspekter av off-page SEO:

 1. Länkbyggande: Att aktivt arbeta för att skapa relevanta och högkvalitativa länkar från andra webbplatser till din egen. Detta kan uppnås genom strategiskt samarbete, gästbloggning, pressmeddelanden och deltagande i branschrelaterade forum och diskussioner.

 2. Sociala signaler: Aktivitet och engagemang på sociala medieplattformar som delningar, likes och kommentarer kan också påverka din webbplats auktoritet. Sökmotorer beaktar ofta hur mycket din webbplats delas och diskuteras på sociala medier när de bedömer dess popularitet och relevans.

 3. Influencer samarbeten: Att samarbeta med influencers eller auktoriteter inom din bransch för att skapa länkar och sprida kännedom om din webbplats. Detta kan bidra till att öka din webbplats trovärdighet och öka dess synlighet.

 4. Online-recensioner och rykte: Positiva recensioner och ett gott rykte online kan påverka din webbplatspositivt. Sökmotorer tar hänsyn till användarnas upplevelser och bedömer ofta webbplatser med positiv feedback som mer pålitliga och relevanta.

Off-page SEO är en kontinuerlig process som kräver tålamod och engagemang. En stark och välskött länkprofil kan hjälpa din webbplats att rankas högre i sökresultaten och konkurrera effektivt inom din bransch. Det är viktigt att notera att kvalitet är viktigare än kvantitet när det gäller länkbyggande, och att skapa relevanta och naturliga länkar är avgörande för att undvika att bli betraktad som spam av sökmotorerna.

Vad är en länkprofil?

En länkprofil representerar den samlade mängden länkar som pekar till din webbplats från andra externa webbplatser. Varje länk i denna samling fungerar som en rekommendation eller hänvisning till din webbplats och påverkar därmed dess auktoritet och ranking på sökmotorer.

En högkvalitativ länkprofil är en viktig faktor för sökmotoroptimering och kan ha flera positiva effekter:

 1. Auktoritet och Tillförlitlighet: Sökmotorer betraktar webbplatser med många högkvalitativa och relevanta länkar som auktoritativa inom sitt ämnesområde. Detta kan öka din webbplats trovärdighet och tillförlitlighet.

 2. Sökmotorrankning: En stark länkprofil kan bidra till att förbättra din webbplats ranking i sökresultaten. Sökmotorer som Google beaktar inte bara antalet länkar utan också deras kvalitet och relevans för att bedöma en webbplats värde.

 3. Trafik och Exponering: Länkar från andra webbplatser fungerar som vägar till din egen webbplats. En bra länkprofil kan leda till ökad trafik från besökare som klickar på dessa länkar och upptäcker din webbplats.

 4. Konverteringar: Länkar från pålitliga källor kan öka användarens förtroende för din webbplats och därigenom öka chansen för konverteringar, såsom köp, nedladdningar eller registreringar.

För att bygga och underhålla en högkvalitativ länkprofil är det viktigt att fokusera på att skapa relevanta och naturliga länkar. Det kan innebära att delta i branschrelaterade diskussioner, gästblogga på andra webbplatser, få omtal i pressmeddelanden, och samarbeta med pålitliga influencers eller auktoriteter inom din bransch.

Samtidigt är det viktigt att undvika taktiker som kan leda till en lågkvalitativ länkprofil och negativa effekter på din webbplats ranking. Sökningarna mot att skapa en organisk och naturlig länkprofil är en långsiktig strategi för att stärka din webbplats position på sökmotorerna.

Vad är en sökmotorrobot?

En sökmotorrobot, även känd som en ”crawler” eller ”spider”, är en typ av automatisk bot eller program som används av sökmotorer för att systematiskt genomsöka och indexera innehållet på webbplatser. Denna process är en central del av hur sökmotorer samlar och organiserar informationen som sedan presenteras i sökresultaten när användare genomför sökningar.

Här är några nyckelaspekter av hur sökmotorrobotar fungerar:

 1. Genomsökning (Crawling): Roboten börjar med att besöka webbplatser och navigera genom dess länkar. Den börjar vanligtvis från en känd webbplats och följer länkar från den till andra sidor. Denna process fortsätter i en cyklisk loop, vilket gör att roboten kan upptäcka nya sidor och innehåll på webben.

 2. Indexering: Efter att ha genomsökt en webbplats samlar roboten information om dess innehåll och lagrar det i en sökbar databas, vilken kallas indexet. Indexet fungerar som en omfattande katalog över webbsidor och deras innehåll.

 3. Frekvent genomsökning: Sökmotorrobotar återkommer regelbundet för att uppdatera sina index och identifiera förändringar på webbplatserna. Detta gör att sökmotorerna kan presentera användare med aktuell och relevant information när de söker.

 4. Respekterar robots.txt: Webbplatser kan använda en fil kallad ”robots.txt” för att styra sökmotorrobotar och tala om vilka delar av webbplatsen de bör eller inte bör genomsöka. Det ger webbplatsägare kontroll över vilken information som ska vara tillgänglig för sökmotorerna.

För webbplatsägare och marknadsförare är förståelsen av hur sökmotorrobotar arbetar avgörande för att optimera sina webbplatser för att vara lättillgängliga och indexeras korrekt av sökmotorerna. Genom att skapa en strukturerad och lättförståelig webbplats, inkludera relevanta nyckelord och erbjuda högkvalitativt innehåll kan man underlätta för sökmotorrobotar att indexera webbplatsen och därmed förbättra synligheten i sökresultaten.

Vad är en sökmotorresultatsida (SERP)?

En sökmotorresultatsida, även känd som SERP (Search Engine Results Page), är den sida som användare ser när de genomför en sökning på en sökmotor som Google. Denna sida är uppdelad i olika sektioner som visar olika typer av resultat och information för att svara på användarens sökfråga på ett så relevant sätt som möjligt. Här är några av de vanliga elementen som du kan hitta på en SERP:

 1. Organiska sökresultat: Dessa är de naturliga och icke-betalda resultaten som sökmotorn anser vara mest relevanta för användarens sökfråga. De rankas baserat på sökmotorernas algoritmer och webbplatsens SEO-prestanda.

 2. Betalda annonser (PPC): Ovanför eller bredvid de organiska resultaten kan du hitta betalda annonser. Dessa annonser är ofta markerade som ”Annons” och genereras av företag som betalar för att synas högst upp eller vid sidan av organiska resultat.

 3. Featured Snippets: Detta är utvalda bitar av information som visas direkt på SERP och ger svar på användarens sökfråga. De är utformade för att snabbt ge relevant information och dra uppmärksamhet till specifikt innehåll på en webbplats.

 4. Knowledge Graph: En panel med information som samlas från olika källor och presenteras på SERP. Den är avsedd att ge snabbfakta och sammanfattningar om kända personer, platser eller företag.

 5. Sökrelaterade funktioner: SERP kan också inkludera olika sökrelaterade funktioner som bilder, nyheter, lokala resultat, videor och fler. Dessa funktioner varierar beroende på sökfrågan och typen av innehåll som sökmotorn anser vara mest relevant.

Vad är en sökordsanalys?

En sökordsanalys är en kritisk process inom sökmotoroptimering (SEO) som innebär att identifiera och analysera de specifika sökord och fraser som människor använder när de söker efter information, produkter eller tjänster på sökmotorer som Google. Syftet med en sådan analys är att få insikt om vilka termer och uttryck som är mest relevanta för din webbplats, samt att förstå sökvolymen för dessa uttryck.

Här är två viktiga aspekter av sökordsanalys:

 1. Relevans till ditt erbjudande: Det är avgörande att välja sökord som är direkt relevanta för det innehåll eller de produkter och tjänster som din webbplats erbjuder. Genom att använda ord och fraser som kopplar samman med din verksamhet ökar du chansen att attrahera besökare som faktiskt är intresserade av det du erbjuder. En noggrann analys hjälper dig att förstå vilka termer som bäst representerar din verksamhet.

 2. Sökvolymen (antal sökningar i månaden): En annan viktig aspekt är att bedöma sökvolymen för varje sökord eller fras. Detta ger en uppfattning om hur många användare som faktiskt söker efter dessa termer varje månad. Att välja sökord med en rimlig sökvolym kan hjälpa dig att fokusera på termer som har en betydande efterfrågan och därmed öka din synlighet för en bredare publik.

För att genomföra en sökordsanalys kan du använda olika verktyg och metoder, inklusive sökmotorernas egna verktyg som Google Keyword Planner, samt andra externa verktyg som SEMrush eller Ahrefs. Genom att förstå vilka sökord din målgrupp använder kan du optimera din webbplats och skapa innehåll som matchar deras sökbeteenden, vilket i sin tur kan leda till förbättrad synlighet och trafik.

Sökordsanalys är en pågående process, eftersom användarbeteenden och söktrender kan förändras över tid. Därför är det viktigt att regelbundet utvärdera och anpassa din strategi baserat på förändringar i sökmotoralgoritmer och användarbeteenden.

Vad är en title tag?

En title tag är en HTML-kod som används för att ge en titel till en webbsida. Det är också en viktig faktor för SEO eftersom sökmotorer använder titeln för att förstå vad en sida handlar om.

Vad är en h1-tag?

En h1-tag är en HTML-kod som används för att markera den primära rubriken på en webbsida. Detta är en viktig faktor för SEO eftersom sökmotorer använder h1-taggen för att förstå vad en sida handlar om.

Vad är en meta-beskrivning?

En meta-beskrivning är en HTML-kod som används för att ge en kort beskrivning av en webbsida. Detta används också av sökmotorer för att förstå vad en sida handlar om.

Vad är en robots.txt-fil?

En robots.txt-fil är en fil som placeras på din webbplats för att informera sökmotorrobotar om vilka delar av webbplatsen de ska indexera och vilka delar de inte ska indexera.

Vad är en sitemap?

En sitemap är en fil som innehåller en lista över alla sidor på en webbplats. Detta hjälper sökmotorrobotar att indexera alla sidor på webbplatsen.

En backlink är en länk från en annan hemsida till din egen. Detta kan hjälpa till att öka din hemsidas auktoritet och ranking på sökmotorer.

Vad är sökmotoroptimering för lokala företag?

Sökmotoroptimering för lokala företag handlar om att optimera en webbplats för att synas högst upp i sökresultaten för lokala sökningar, till exempel ”frisör i Stockholm”.

Vilka verktyg kan jag använda för att förbättra min SEO?

Det finns många verktyg som kan hjälpa dig att förbättra din SEO, till exempel Google Analytics, Google Search Console, SEMrush, Ahrefs och Moz.

Vad är sökordsdensitet?

Sökordsdensitet är en SEO-term som beskriver hur ofta ett visst sökord eller en viss fras förekommer på en webbsida i förhållande till det totala antalet ord på sidan. För hög sökordsdensitet kan uppfattas som spam av sökmotorer.

Vad är en canonical tag?

En canonical tag är en HTML-kod som används för att länka till den ursprungliga källan till innehåll på en webbsida. Detta används för att undvika duplicerat innehåll, som kan straffa din webbplats ranking i sökresultaten.

Vad är en 404-felmeddelande?

En 404-felmeddelande är en HTTP-statuskod som indikerar att en sökt webbsida inte kan hittas på servern. Detta kan påverka användarens upplevelse och din webbplats SEO om det finns många trasiga länkar.

Vad är en alt-tag?

En alt-tag är en HTML-kod som används för att beskriva en bild på en webbsida. Detta används också av sökmotorer för att förstå vad bilden handlar om och för att öka sökmotoroptimering.

Vad är en long-tail keyword?

En long-tail keyword är en fras som innehåller tre eller fler sökord. Dessa är vanligtvis mindre konkurrenskraftiga och kan generera mer specifik trafik till din webbplats.

Vad är ett site speed-test?

Ett site speed-test är ett verktyg som mäter hur snabbt din webbplats laddar. Detta är en viktig faktor för SEO eftersom sökmotorer prioriterar snabba och användarvänliga webbplatser.

Vad är en bounce rate?

Bounce rate är det procentuella antalet besökare på en webbplats som lämnar sidan efter att bara ha besökt en sida. En hög bounce rate kan indikera en dålig användarupplevelse och kan påverka din webbplats ranking i sökresultaten.

Hur viktigt är det för SEO att min hemsida är mobilanpassad?

Mobilanpassad hemsida är absolut viktig för lyckat SEO arbete då den har direkt påverkan på teknisk prestanda och användarupplevelsen, som mäts genom Core Web Vitals parametrar.

En mobilanpassad hemsida måste även ladda innehållet snabbt och stabilt för att behålla besökarens uppmärksamhet. Om laddningstiden tar mer än 3 sekunder brukar användaren lämna sidan, eftersom seg laddning uppfattas som dålig användarupplevelse.

Vad innefattar en SEO analys?
 • En SEO analys innefattar analysarbete som undersöker hur säker och pålitlig en hemsida är, samt huruvida informativ den är för användare, samt hur relevant den uppfattas av andra webbplatser på internet.
 • Man börjar med tekniska on-page aspekter, där man undersöker hemsidans användarvänlighet och prestanda. Vidare tittar man på innehållet på hemsidan, där man utgår ifrån en sökord analys. Den sista biten man analyserar är hemsidans backlinks profil som visar hur stark är domänauktoritet, dvs. hur relevant uppfattas hemsidan i en bredare sammanhang på internet.
Kan ni förklara sökordsrankning inom SEO?
 • Ett ”sökord” i sökmotoroptimering hänvisar till ett ord eller en fras som någon skriver in i en sökmotor som Google eller Bing. Helst visar sökmotorn resultat som matchar det användaren letar efter. Din ”sökordsrankning” hänvisar till din position i sökresultaten för en given sökfråga.
 • Här är några insikter om sökord för Google sökningar:
  • Det genomsnittliga sökordet får ungefär 989 sökningar per månad.
  • Cirka 14,1 procent av sökordssökningarna involverar en fråga.
  • Sökord varierar i längd men genomsnittet är 1,9 ord långt.

Säg att du säljer robotgräsklippare, och du skriver en produktkategorisida för dina produkter. Fundera på vilka sökord folk anger i Google för att hitta din produkt. Till exempel kan de söka något som ”köp robotgräsklippare.”

Din sökordsrankning är den plats som din sida har i listan över Googles sökresultat när någon söker efter ett sökord som är relevant för din hemsida (affärsverksamhet).

Vad är en SEO-audit?

En SEO-audit är en grundlig utvärdering av din webbplats för att identifiera problem och förbättringsmöjligheter för SEO. Detta kan omfatta allt från tekniska problem till innehållsoptimering. Du kan få en gratis SEO-audit från oss.

Relaterade bloggar inom SEO - sökmotoroptimering

seo byrå 10 krav

10 absoluta krav som SEO byrå i världsklass uppfyller!

En SEO byrå i världsklass är en SEO-byrå som tillhandahåller SEO tjänster av toppkvalitet! Det handlar om tjänster som får din hemsida att ranka i topp i Google sökresultat på sökord som är relevanta för din verksamhet. Målet är att driva organisk trafik som omvandlas till ökad kännedom om varumärket och erbjudandet, samt till nya kunder.

digital marknadsföring marknadsstrategi

Digital marknadsföring – allt du behöver veta för ditt företag

Marknadsföring Marknadsföring syftar till de aktiviteter ett bolag utför för att fånga kunders och potentiella kunders intresse för företagets erbjudande och varumärke. Vidare kan sägas om marknadsföring att det är en process där du som företag visar hur du skapar värde som matchar kundens behov. Målet med marknadsföringen, rättare sagt marknadsföringsinsatser, är alltid att fånga […]

Digital närvaro

Digital närvaro och vinst med SEO Inc. Sweden

Digital närvaro är såklart avgörande för hur ditt företag lyckas med att behålla gamla och attrahera nya kunder genom digitala kanaler. Det kan handla om hur väl du presenterar företagets varumärke och kommunicerar dess erbjudande. Eller om utökade möjligheter gällande support till kunder, SEO,  samt som potentiell försäljningskanal med leads-genererande innehåll och genomtänkt CTA struktur […]

konverteringsfrekvens

Hur du optimerar konverteringsfrekvensen för att få fler kunder

Hur du optimerar konverteringsfrekvensen för att få fler kunder Det räcker inte med att endast få trafik till din webbplats – dina besökare behöver vidta åtgärder på webbplatsen. Men det kanske bara krävs några enkla justeringar av din webbplats för att optimera din konverteringsfrekvens. Just nu finns det mer än 1,1 miljarder webbplatser som är […]

google sökningar

Hur många Google sökningar görs det dagligen

Google sökningar – antal och statistik Undrar du hur många Google sökningar per dag det görs över hela världen, och vad är det egentligen människor söker efter, samt vad det kan innebära för ditt bolag? Den senaste statistiken från Statista kommer ge dig en fullständig insyn i den digitala sök världen och förmodligen inte lämna dig […]

Indexera din hemsida på Google? Allt du behöver veta!

Indexera din hemsida på Google? Här hittar du allt du behöver veta om indexering! Kan du inte vänta på att ditt nya innehåll ska indexeras på Google? Vill du att Google ska indexera din hemsida snabbt? Lär dig varför det är så svårt att uppskatta hur lång tid indexering kan ta och vad du kan […]

Kostnadsfri site audit – analys av din hemsida

Vänligen fyll i namnet på hemsidan som du vill att vi analyserar kostnadsfritt, samt e-post för leverans av rapporten.