SEM
sökmotorannonsering
Google Ads

SEM
Google Ads sökmotorannonsering

SEM (sökmotorannonsering) innebär att du betalar för att visa dina annonser högst upp i sökmotorresultaten, oftast Google Ads. Det är en snabbare metod för att öka din synlighet än SEO.

Vad är Google Ads?

Google Ads är en plattform för sökmotorannonsering som låter företag synas på Googles sökresultatsidor och dess nätverk av partnerwebbplatser. Med Google Ads kan du nå ut till potentiella kunder när de aktivt söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

Dina fördelar och affärsnyttan du kan få med Google Ads

Snabba resultat

Google Ads ger snabba resultat genom att dina annonser visas omedelbart i sökresultaten och kan generera trafik och konverteringar omedelbart.

Kontrollerad budget

Du har kontroll över din annonseringsbudget och kan justera den efter behov, vilket ger dig en tydlig bild av din avkastning på investeringen (ROI).

Målgruppsinriktning

Du kan rikta dina annonser mot en specifik målgrupp baserat på sökord, plats och demografi, vilket ökar chansen att nå relevanta potentiella kunder.

Mätbara resultat

Google Ads ger dig detaljerad data om hur dina annonser presterar, vilket gör det enklare att mäta kampanjens effektivitet och optimera den över tid.

Varför välja SEO Inc. Sweden för hjälp med Google Ads?

Vårt team har omfattande erfarenhet av att hantera Google Ads-kampanjer för företag inom olika branscher och storlekar. Vi fokuserar på att leverera mätbara resultat och arbetar hårt för att se till att varje krona du spenderar på annonsering ger dig synliga resultat. Vi värdesätter kundrelationer och arbetar nära med dig för att förstå dina unika behov och mål, och anpassar sedan våra tjänster därefter.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa ditt företag att synas bättre med sökmotorannonsering, öka trafik till din hemsida och skaffa fler kunder.
Vi ser fram emot att bli din pålitliga partner inom sökmotorannonsering med Google Ads.

2 snabba frågor till Google Ads experten

1. Vad är SEM och hur skiljer det sig från SEO?
SEM (sökmotorannonsering) innebär att du betalar för att visa dina annonser högst upp i sökmotorresultaten. Det är en snabbare metod för att öka din synlighet jämfört med SEO, som är organisk och tar längre tid att ge resultat.

2. Kan ni hjälpa oss att skapa effektiva annonser?
Ja, vi kan skapa och optimera annonser för att maximera din avkastning på investeringen. Vi använder målinriktning och testning för att hitta de bästa annonserna för din målgrupp.
Marko Grujicic Google Ads
Marko Grujicic
Medgrundare på SEO Inc. Sweden och Google Ads expert

Google Ads process

Vi på SEO Inc. Sweden erbjuder skräddarsydda Google Ads-kampanjer för att maximera din online-synlighet. Våra tjänster inkluderar strategisk planering, kreativ annonsutformning, webbplats- och konverteringsoptimering samt kontinuerlig övervakning och optimering av kampanjer för att säkerställa bästa möjliga avkastning på din annonseringsinvestering.

Kampanjstrategi och planering

Vi arbetar nära med dig för att förstå dina affärsmål och målgrupp, och skapar sedan skräddarsydda kampanjer som passar dina behov och budget.

Annonskreativitet

Med vår erfarenhet inom design och copywritng kan vi skapa lockande annonser som sticker ut och lockar besökare att klicka.

Omvandlingsoptimering

Vi optimerar din webbplats och landningssidor för att öka konverteringar och maximera avkastningen på din annonseringsinvestering.

Kontinuerlig övervakning och optimering

Vi övervakar kontinuerligt kampanjprestanda och genomför förbättringar för att säkerställa att dina annonser ger maximal avkastning.

Vi har hjälpt våra exklusiva partners med...

Nya besökare
1
Sökord i Topp 10
1
Organisk trafik
1
Nya leads
1

Senast uppdaterad: 2024-06-19        .

Vill du också ha hjälp med Google Ads och skaffa fler kunder ?

Kontakta oss så hjälper vi dig !

Vanliga frågor om Google Ads

Vad är digital annonsering?

Digital annonsering är en del av digital marknadsföring som sker online och där du betalar att din annons visas någonstans på internet. Någonstans på internet? Mer specifikt:

 • SEM (Search Engine Marketing) eller sökmotorannonsering som det heter på svenska, handlar om att din annons visas i sökmotorer. Antigen i Google Sök eller exempelvis Bing Sök, där Google står för över 90% av internet användare. Här ingår även Google Ads, Google Shopping, Display annonser och Google remarketing. Genom att fokusera på rätt sökfraser/sökord kan du synas i sökresultaten för rätt användare i sökmotorerna, som innebär att dina potentiella kunder är bara en klick från ditt erbjudande.
 • Annonsering i sociala medier som Facebook, Instagram, TikTok, YouTube och LinkedIn, med flera, betyder att din annons visas i användarnas flöden. På sociala medier kan du dra nytta av data om användare för att rikta din annonsering mot de som mest troligen är intresserade.

Digital annonsering har bättre möjligheter till målgruppsanpassning än exempelvis utomhusannonsering och tv-reklam. Du betalar inte bara för att synas, utan för att rätt personer ska se dig.

Vad är Google Ads och hur fungerar det?

Google Ads är en plattform för digital annonsering som låter företag visa sina annonser på Googles sökresultatsidor och dess nätverk av partnerwebbplatser. Företag betalar för att deras annonser ska visas när användare söker efter specifika sökord eller när de surfar på webbplatser som är relevanta för deras annonser.

Vilka fördelar finns det med att använda Google Ads för min marknadsföring?

Google Ads ger företag möjlighet att nå en stor och relevant publik, mäta resultat i realtid, ha kontroll över sin annonseringsbudget och nå ut till potentiella kunder när de är som mest benägna att göra ett köpbeslut.

Hur sätter jag upp en SEM Google Ads kampanj?

För att sätta upp en kampanj i Google Ads kan du följa dessa steg:

 • Registrera ett konto gratis på ads.google.com.
 • Namnge din kampanj som du vill skapa.
 • Skapa din första annons grupp. 
 • Skapa din första annons.
 • Koppla din annons till dina sökord som du vill synas för.
 • Välj för vilket geografiskt område du vill att annonserna syns för.
 • Välj vilken daglig budget du vill att din kampanj ska ha.
 • Välj eventuella annonstillägg som du vill ha kopplade till din Google ads annonsering.
 • Koppla ett kontokort/betalkort så är du redo att annonsera på Google.

Verkar detta krångligt är du välkommen att boka in ett kostnadsfritt möte med oss så hjälper vi dig!

Vad är skillnaden mellan söknätverk och displaynätverk i Google Ads?

Söknätverket visar annonser i sökresultaten när användare söker efter specifika sökord, medan displaynätverket visar annonser på webbplatser som är en del av Googles nätverk baserat på användarnas intressen och beteenden.

Hur kan jag optimera mina annonser för att maximera klick och konverteringar?

Du kan optimera dina annonser genom att skriva lockande rubriker och beskrivningar, inkludera relevanta sökord, testa olika annonstexter och landningssidor, samt använda annonsutökningar för att öka annonsernas synlighet.

Hur väljer jag de bästa sökorden för min Google Ads-kampanj?

Du bör välja sökord som är relevanta för ditt företag, har en hög sökvolym och har en rimlig konkurrensnivå. Använd verktyg som Google Keyword Planner för att hitta lämpliga sökord.

Vilka är de olika budstrategierna och vilken ska jag välja för min kampanj?

Det finns olika budstrategier i Google Ads, inklusive kostnad per klick (CPC), kostnad per tusen visningar (CPM), och kostnad per förvärv (CPA). Vilken strategi du bör välja beror på dina mål och budget.

Vilka är de vanligaste misstagen att undvika när man använder Google Ads?

Vanliga misstag inkluderar att inte göra tillräcklig sökordsforskning, ha en otydlig målgrupp, inte ha en tydlig annonsstrategi, ignorera konverteringsspårning och inte kontinuerligt optimera kampanjerna.

Varför ska jag anlita SEO Inc. Sweden för sökmotorannonsering?

För att du älskar lönsamhet och vårt arbete hittills med sökmotorannonsering har resulterat i många lönsamma kampanjer. Vi är en SEO byrå som kan sökmotorannonsering, samt erbjuder exklusivt partnerskap, kreativa affärslösningar och levererar lönsamma resultat.

Vårt team har omfattande erfarenhet av att hantera Google Ads-kampanjer för företag inom olika branscher och storlekar. Vi fokuserar på att leverera mätbara resultat och arbetar hårt för att se till att varje krona du spenderar på annonsering ger dig synliga resultat. Vi värdesätter kundrelationer och arbetar nära med dig för att förstå dina unika behov och mål, och anpassar sedan våra tjänster därefter.

Hur viktig är en mobilanpassad hemsida för SEM?

En responsiv eller mobilanpassad hemsida är standard idag. Smart phone använder vi alla och vi vill helst se responsiv design. Så mobilanpassad hemsida är absolut viktig för sökmotorannonsering. Den måste vara snabb och ladda med max ett par sekunder.

Hur mäter jag framgången med mina Google Ads-kampanjer?

Du kan mäta framgången med dina kampanjer genom att analysera nyckelindikatorer som klickfrekvens, konverteringsgrad, kostnad per konvertering och avkastning på investeringen (ROI).

När kan jag förvänta mig ett resultat från en lyckad Google Ads kampanj?

Resultat från en lyckad Google Ads kampanj bör komma rätt fort från kampanj lanseringen. Förutsättningar är dock följande:

 • Skriva relevant och säljande copy.
 • Sätta upp kampanjen för relevanta sökord, samt kolla upp sökvolymen för det sökordet.
 • Optimera budget rätt, så att kampanjen inte kostar mer än vad den smakar.
 • Analysera resultat löpande och optimera vid behov eller möjlighet.
SEO SEM?

SEO eller SEM? Vad bör jag satsa på? Det är frågor vi ofta får. Svaret är enkelt, satsa på båda. SEM vill du satsa på för att får snabba resultat, medans på SEO satsar du på för att få långsiktiga resultat. 

Relaterade bloggar inom SEM - sökmotorannonsering

Kostnadsfri site audit – analys av din hemsida

Vänligen fyll i namnet på hemsidan som du vill att vi analyserar kostnadsfritt, samt e-post för leverans av rapporten.