Varför animerad reklamfilm?

Animerad reklamfilm förklarar din produkt eller tjänst på ett effektivt och enkelt sätt. Den används främst för att annonsera ett erbjudande i syfte att locka fler kunder.

animerad reklamfilm

Vad är animerad reklamfilm?

En animerad reklamfilm är en form av reklam där bilder och grafik rör sig för att skapa en kort film som marknadsför en produkt eller tjänst.

Den rekommenderade längden är från 15 till 30 sekunder upp till 60 sekunder. Bra reklam ska lyckas fånga upp intresse, informera om erbjudandet och uppmana till handling på under en minut.

Animerade reklamfilmer använder sig ofta av illustrationer, 3D-animationer, tecknade figurer eller andra animerade element för att göra reklamen mer attraktiv och engagerande för tittaren. De sänds ofta på TV, online eller via sociala medier.

Nyckelpunkter för animerad reklamfilm

Här är några nyckelpunkter som får företag att investera i animerade reklamfilmer:

Ökad popularitet

Animerade reklamfilmer har blivit allt mer populära på grund av deras förmåga att fånga tittarens uppmärksamhet och engagera dem på en rolig och minnesvärd sätt.

Mer uttrycksfulla

Genom att använda animation och tecknade element är det möjligt att skapa en mer kreativ och uttrycksfull reklamfilm, vilket kan göra budskapet mer minnesvärt och lättare att förstå.

Bättre minnesvärde

Studier har visat att animerade reklamfilmer har ett högre minnesvärde än traditionella reklamfilmer, vilket gör att de är mer effektiva när det gäller att förmedla ett budskap till tittaren.

Högre engagemang

Animerade reklamfilmer har ofta en högre tittarsäkerhet jämfört med traditionella reklamfilmer, vilket kan leda till högre engagement och interaktion med publiken.

Fördelar med animerad reklamfilm

Efterfrågad

9 av 10 besökare säger att de vill se fler videor från företag

Effektiv

84% av kunder uppger att videor övertygat dem att slutföra ett köp

Tillväxtfrämjande

Företag som använder sig av video växer 49% fortare

Statistik om video innehåll

 • 96 % av människor har tittat på en explainer/förklaringsvideo för att lära sig mer om en produkt eller tjänst.
 • 94 % av marknadsförarna säger att video har bidragit till att öka användarnas förståelse för deras produkt eller tjänst.
 • 92 % av de marknadsförare som använder video säger att det är en viktig del av deras marknadsföringsstrategi.
 • 88 % av personerna säger att de har blivit övertygade om att köpa en produkt eller tjänst genom att titta på ett varumärkes video.
 • 86 % av företagen använder video som ett marknadsföringsverktyg.

"Människor tittar i genomsnitt på 19 timmar onlinevideo per vecka."

Kan du sälja med animerad reklamfilm?

Ja, du kan absolut sälja med hjälp av en animerad reklamfilm. Animerade reklamfilmer är ett kraftfullt verktyg för att nå ut till en bred publik och förmedla ditt budskap på ett roligt, minnesvärt och effektivt sätt.

Genom att använda animation, tecknade element och musik kan du göra ditt budskap mer engagerande och minnesvärt, och få tittaren att lära sig mer om din produkt eller tjänst.

För att sälja med hjälp av en animerad reklamfilm är det viktigt att förstå din målgrupp och välja en animeringsstil som passar dem, samt att säkerställa att budskapet är tydligt och effektivt.

Gör man SEO för animerad reklamfilm?

Såklart! SEO eller sökmotoroptimering för animerad reklamfilm kan göras för Google Sök video resultaten, samt även för sökningar på Youtube.

Det är viktigt att optimera alla tekniska aspekter för att din video ska dyka upp bland resultaten för sökningar. Grundförutsättningen är givetvis sökord som är relaterade till din video, dvs. omfattningen på sökvolymen för dem.

Hur vi skapar animerad reklamfilm

Processen med att skapa animerad reklamfilm är ett samspel mellan skaparen och beställaren, oss och dig (ditt team). Vår uppgift är att se till att allting går rätt till och att du får den bästa möjliga animationen av budskapet du vill förmedla i reklamform. Processen följer dessa 7 steg:

1. Kick-off

Vi börjar med ett online möte där vi undersöker behovet och utmaningen som du vill tackla med hjälp av animerad reklamfilm, samt fastställa syftet och budskapet som du vill förmedla.

2. Brainstorming

Du väljer själv om vi ska gå igenom brainstorming fasen tillsammans i form av en workshop eller om du vill få en enkät som du fyller i själv. Målet är att skapa utgångspunkten och grunden för det riktiga arbetet.

3. Manus till animerad reklamfilm

Manus är grunden till den perfekta videon. Med input från tidigare moment skapar vår manusförfattare ett utkast som är optimerat för vald animerad reklamfilm.

4. Storyboard och illustration

I detta moment visualiseras varje scen med enkla skissar. Detta ger en bättre bild av hur videon kommer att se ut. Här får du ett smakprov av den färdiga produkten i form av statiska bilder. 

5. Voiceover - ljud - musik

Innan illustrationen animeras väljer vi tillsammans ut berättarröst, bakgrundsmusik samt ljudeffekter. Du väljer även språk, dialekt, ålder samt kön. Eller så lutar du dig tillbaka och låter oss sköta allting.

6. Första utkast på animationen

Vi ger dig ett första utkast på animerad reklamfilm som vi tillsammans reviderar och justerar vid behov. Vårt mål är att justera rätt så att du blir helt nöjd med slutprodukten i enlighet med vad vi har kommit fram till i steg 1 och 2.

7. Animerad reklamfilm är klar

Din animationsvideo är nu färdig! Ladda upp den på hemsidan, i din reklamkampanj eller använd den i relevant presentation inom det egna företaget eller för externa intressenter.

Priser för animerad reklamfilm

Vill du också förbättra din online närvaro och skaffa fler kunder ?

Kontakta oss så hjälper vi dig !

FAQ om animerad reklamfilm

Här har vi samlat de vanligaste frågorna gällande animerade reklamfilmer. Har du en fråga som du inte hittar svaret på här är du välkommen att mejla oss på [email protected].

Vad är en animerad reklamfilm?

En animerad reklamfilm är en kortfilm som används för att marknadsföra ett företag, en produkt eller en tjänst genom animerade figurer, bilder och/eller grafik.

Vad är fördelarna med animerade reklamfilmer?

Fördelarna med en animerade reklamfilmer är bland annat:

 • De är visuellt tilltalande och kan använda färger, rörelser och effekter som inte är möjliga med traditionella live-action-filmer.
 • De kan lättare förmedla abstrakta idéer eller koncept som kan vara svåra att förstå genom text eller bilder.
 • De kan användas för att skapa en mer emotionell koppling med tittaren, eftersom animerade figurer kan vara mer tillgängliga och kännas mindre hotfulla än riktiga människor.
 • De kan skapas på ett kostnadseffektivt sätt och kan användas på en rad olika plattformar, inklusive sociala medier, webbplatser och tv-reklam.

Vilka är de vanligaste typerna av animerade reklamfilmer?

De vanligaste typerna av animerade reklamfilmer inkluderar:

 • 2D-animation: Denna typ av animerad reklamfilm skapas genom att rita en serie bilder som visas i snabb följd för att skapa en känsla av rörelse.
 • 3D-animation: Denna typ av animerad reklamfilm skapas med hjälp av datorgrafik för att skapa en tredimensionell miljö som kan animeras.
 • Motion graphics: Denna typ av animerad reklamfilm använder grafiska element som ikoner, symboler och text för att förmedla information.

Hur lång tid tar det att skapa en animerad reklamfilm?

Tiden det tar att skapa en animerad reklamfilm beror på flera faktorer, inklusive längden på filmen, dess komplexitet och den önskade kvaliteten på animationen. En enkel 30-sekunders 2D-animerad reklamfilm kan ta några veckor att slutföra, medan en längre 3D-animerad reklamfilm med avancerade effekter kan ta flera månader att färdigställa.

Vår ambition är att alltid leverera inom en månad, om det inte handlar om en väldigt komplext projekt.

Vad är kostnaden för att skapa en animerad reklamfilm?

Kostnaden för att skapa en animerad reklamfilm varierar beroende på flera faktorer, inklusive längden på filmen, dess komplexitet och den önskade kvaliteten på animationen.

Kontakta oss för prisförslag!

Behöver du hjälp med annat innehåll förutom animerad reklamfilm?

Bra innehåll är viktigt eftersom det skapar trovärdighet och hjälper dig att positionera dig som en expert inom din bransch. Vidare kan du attrahera och engagera besökare med bra innehåll, som leder till att du får ett starkare varumärke och fler affärer.