Business Stats

Här kan du läsa mer om resultat av vår marknadsföring. Sökords rankingen, trafiken till våra partners hemsidor samt lyckade konverteringar av trafiken till kunder.

MARKETING SOM GER RESULTAT

Sökords ranking

Sökords ranking är en av dem viktigaste aspekterna för bra digital närvaro och lönsamma resultat utav digitala marknadsföringsinsatser. Sökorden måste vara relevanta till tjänster och produkter du erbjuder, samt smälta in i bra copy som uppskattas av läsaren och får hen att handlar.

Man får inte heller glömma att SEO optimera sökorden för sökalgoritmen, vilket egentligen är ett grundkrav för att uppnå bra ranking. Allting handlar om relevans, för både den potentiella kunden och för Google, så relevant innehåll är att sträva efter.

Under 2021 har vi lyckats med att ha 80 sökord som rankar på någon av dem första 3 placeringar i sökresultaten för respektive sökord. Dem första 3 placeringar står för i snitt ca 75% av den organiska trafiken, samt ger stor fördel i Google Ads kampanjer. Totalt var det 178 ord som rankade på sida 1, som står för ca 96% av den organiska söktrafiken.

Vi producerade en hel del nytt content och utökade den organiska sökordsdatabasen bland top 100 till över 2000 ord, som utgör momentum för fortsatt stark tillväxt.

Resultat för 2021

1
Topp 3 sökord
1
Topp 10 sökord
1 K+
Topp 100 sökord
1 K+
Organisk trafik

Trafiken till hemsidor

Under året har hemsidor som vi arbetat med haft över 250 000 besökare. 96% av besökarna har besökt sidan för första gången under de sista 2 åren och är därmed unika besökare. Andelen social respektive organisk trafik var 32% respektive 16%.

1 K+
Antal Besökare
1 K+
Unika Besökare
1 K+
Organisk trafik
1 K+
Social trafik

Konverteringar

Den totala trafiken på en kvartsmiljon besökare resulterade i 3648 konverteringar under 2021. Konverteringsgraden för den totala trafiken hamnade på 1,44%. Med tanke på att det handlar om premium tjänster som ligger i prisintervallet från 12 000kr och uppemot 150 000kr, så har konverteringar genererat riktigt bra sales value som speglas i den fantastiska fyrdubblingen av omsättningen jämfört med det föregående året (2020).

1 K+
Totalt antal konverteringar
1
Direkta konverteringar
1
Organiska konverteringar
1
Sociala konverteringar

Trafiken från plattformar för sociala medier landade i 721 konverteringar med en konverteringsgrad på 1,08%. Den organiska trafiken ledde till 863 konverteringar, med en konverteringsgrad på fantastiska 2,16%. Rekomenderat intervall ligger på mellan 1-3%. Året innan vi tog över har samtliga partners legat under nedersta värdet för intervallet.

Omsättning

2021 har varit ett fantastiskt år för alla våra exklusiva partners. Våra insatser inom digital marknadsföring har haft en signifikant påverkan på dem goda resultaten. Den sammanlagda trafiken har lett till lyckade konverteringar som har bidragit positivt till den sammanlagda omsättningen för 2021 som landade på 132 miljoner SEK. Detta är en ökning med fantastiska 318%, jämfört med året innan. Siffror från det första kvartalet 2022 visar tydliga ökningar för samtliga parametrar som signalerar fortsatt stark tillväxt.

1 M+
Total omsättning 2021
1 %
Total ökning i % jämfört med 2020

Låt oss skaffa fler kunder till ditt bolag!

Med hjälp av vår expertis inom marknadsföring kan ditt bolag synas bättre på marknaden och få fler kunder.
Allt du behöver göra just nu är att ta det första steget och boka in ett kostnadsfritt möte med oss, så pratar vi lösningar för bättre synlighet på marknaden och marketing som ger resultat!

Business Stats 2022 Q3

Vår färska analys av data för årets Q3 (per den 2:a oktober) visar på otroligt stark tillväxt. Det gläder oss särskilt mycket att arbetet med Content Rate Optimization och produktion av nytt innehåll ger fantastiska resultat och visar en ökning i antalet konverteringar på hela 143% jämfört med 2021 Q3. Vi lyckades skapa relevant innehåll och nå ut till relevanta målgrupper, därmed är trafiken till hemsidor mer träffsäker. Arbete med SEO optimering, annonskampanjer och social media interaktion har resulterat i ökad trafik överlag.

% ökning av besökare och trafik mot Q3 2021

1 %
Antal Besökare
1 %
Unika Besökare
1 %
Organisk trafik
1 %
Social trafik

% ökning av konverteringar mot Q3 2021

1 %
Totalt antal konverteringar
1 %
Direkta konverteringar
1 %
Organiska konverteringar
1 %
Sociala konverteringar

Sökord 2022 Q3

Innehåll som vi producerade och optimerade för Q3 2022 har resulterat i att våra partners nu har avsevärt många fler keywords som rankar i topp. Det betyder att vi lyckades utöka den organiska  räckvidden till respektive partners målgrupp. SEO Inc. är ett SEO bolag som levererar!

% ökning av sökord placeringar mot Q3 2021

1 %
+Topp 3 sökord
1 %
+Topp 10 sökord
1 %
+Topp 100 sökord
1 st
Nytt innehåll
KOSTNADSFRI Site Audit (ANALYS) av DIN HEMSIDA
Vänligen fyll i webbadressen för hemsidan du vill ha kostnadsfri site audit för, samt epost adressen du vill få den skickad till. Det du får är en heltäckande initial SEO analys av både on-page och off-page aspekter av hemsidan för ditt bolag. Det innebär den tekniska analysen av hemsidans hälsa, en enkel sökordsanalys (upp till 5 sökord), analys av backlinks profilen, samt våra rekommendationer på kort och lång sikt.

Kreativa och lönsamma affärslösningar

SEO eller sökmotoroptimering hjälper din hemsida att ranka högt i sökresultaten för att driva den organiska trafiken och få besökare att konvertera till dina kunder.

Vi är SEO byrån som optimerar din hemsida för att ranka högt i relevanta sökresultat bland över 55 miljoner sökningar som görs dagligen i Sverige. Vi erbjuder tjänster inom både onpage SEO och offpage SEO områden.

Sökmotorannonsering eller SEM är ett effektivt sätt att snabbt nå ut till dina potentiella kunder genom annonskampanjer i Google Sök bland över 55 miljoner sökningar som görs i Sverige varje dag.

Vår byrå bistår dig med hjälp för lönsam annonsering av dina produkter och tjänster på sökmotorer. Vi sätter upp, övervakar, rapporterar, analyserar och anpassar ditt företags annonskampanjer.

Dina potentiella kunder finns på sociala medier. Du kan nå ut till dem genom organiska inlägg och genom betalda annonskampanjer. Aktiv närvaro kan leda till fler affärer för ditt företag!

När du saknar tid och resurser för att möta din målgrupp online, kan du vända dig till oss på SEO Inc. Sweden. Vi hjälper dig med att aktivt sköta din företagsprofil så att du kan fokusera på det du är bäst på!

Marknadsstrategi är en viktig utgångspunkt för att synas bättre på marknaden och skaffa fler kunder till ditt företag. Du stärker företagets marknadsposition och främjar tillväxten.

Vi hjälper dig med valet av rätt marknadsstrategi så att du kan hushålla med företagets resurser så effektivt som möjligt, utveckla företagets konkurrensfördelar, samt behålla gamla kunder och skaffa nya.

Inc. Content Lab är platsen där vi forskar fram innehåll som engagerar målgruppen till interaktion med ditt erbjudande. Vi skapar marknadsrelaterat innehåll för varumärkeskommunikation.

Presentera ditt varumärke i bästa ljuset med vårt innehållscopy för hemsidor, få ut det mesta av dina annonser med hjälp av vår copy för digitala annonser och skapa interaktion med dina följare med innehåll för sociala medier.

Företagshemsidan är den viktigaste samlingspunkten för företagets digitala kommunikation med marknaden. Därför förtjänar ditt företag att ha en snygg och funktionell hemsida.

Vi utvecklar hemsidor som är affärsrelevanta, mobilanpassade och SEO optimerade. Ditt företag får en hemsida som sticker ut och där inkommande trafik enkelt kan konvertera till riktiga affärer.

Låt oss hjälpa ditt bolag att synas bättre!

Med hjälp av vår expertis inom marknadsföring kan ditt bolag synas bättre på marknaden och få fler kunder.
Allt du behöver göra just nu är att ta det första steget och boka in ett kostnadsfritt möte med oss, så pratar vi lösningar för bättre synlighet på marknaden och marketing som ger resultat!