Om digital marknadsföring

Inbound marknadsföring eller digital marknadsföring använder digitala verktyg för att utföra aktiviteter som når ut till kunden på digitala plattformar. Målet är att leda potentiella kunder till företagets hemsida. Denna metod kännetecknas av möjligheter till att automatisera och effektivisera processer. 

Det kan handla om att annonsera digitalt på Google Ads eller Bing, att synas högt i sökresultaten genom SEO eller exempelvis att ha en stark närvaro på SoMe kanaler genom organiska inlägg eller betalda annonser.

Digital marknadsföring lämpas bäst för digitalt mogna företag, med behov för stark digital närvaro. E-handel, exempelvis, är helt beroende utav aktiviteter som sätts upp genom strategier för digital marknadsföring. Oftast så anlitar man en digital marknadsföringsbyrå för att hjälpa en med digital marknadsföring.

Här kommer vi att gå igenom vad sådan hjälp kan kosta dig och vad du bör tänka på.

digital marknadsföring pris

Vad kostar digital marknadsföring?

Digital marknadsföring kostar kunskap, kreativitet och innehåll. Kunskap om digitala verktyg och marknadskännedom. Kreativitet i form av att formulera intresseväckande erbjudande. Och innehåll som behöver skapas i digitalt format.

Men vad kostar den i kronor?

Tjänster för digital marknadsföring kostar år 2023 allt mellan:

 • 10 000 kr – 250 000 kr i månaden
 • 500 kr – 3 000 kr per timme
 • 3 000 kr – 75 000 kr per projekt

Detta är en uppskattning som gäller för små till medelstora företag och beror helt på vilka digitala kanaler vill man helst satsa på. Annonseringskampanjer med liten budget eller gå all in för att synas på samtliga kanaler.

Hur räknar man fram kostnaden för digital marknadsföring?

Som en oskriven regel ett medelstort svenskt företag bör lägga minst 20 timmar i månaden på digital marknadsföring. Befinner man sig dock på en marknad med tuff konkurrens så krävs det troligen att man lägger ned ännu mer tid på arbete med att synas online.

Är man i uppstartsfasen, dvs. om man driver en start-up eller bara har en hemsida som är av äldre standard, så behöver man antagligen lägga mer pengar på digital marknadsföring och givetvis investera i en modern hemsida.

Som ny på marknaden krävs det större insatser för att hamna högt på exempelvis Google Sök, än vad det krävs för ett företag som redan rankar högst upp på första sidan. Med det senare företaget har väl redan gjort stora investeringar för att hamna där och skördar nu fantastik avkastning på sina investeringar.

De flesta byråer tar allt mellan 500 kr till 3 000 kr per timme för en digital marknadsföringstjänst, helt beroende på vilken tjänst det handlar om, hur duktiga de är och hur hög är potential i försäljningsvärdet för dig som kund.

I vårt exempel har vi räknat med 20 timmar per månad och med den lägsta timtaxan blir det en kostnad om 10 000 kr i månaden. Pratar vi om projektform för exempelvis uppsättning och drift av annonskampanjer kan det handla minst 3 000 kr. Det är alltså för själva personalen, sedan tillkommer det andra utgifter för själva annonseringskostnader som betalas till annonsören.

10 000 kronor i månaden är en absolut minimum för att ens få ut någon nytta av en marknadsföringstjänst. Det som är viktigt för en att hålla koll på är hur mycket avkastning kan man förvänta sig. Därför är KPI av enorm betydelse. Håll koll på dessa, planera i förväg, så att du kan snabbt och smidigt utvärdera och eventuellt justera din budget.

Det som är fruktansvärt bra med att investera i digital marknadsföring är flexibilitet när det kommer att justera budgeten för annonseringen, samt att man lätt kan ändra sin annons, pausa en kampanj eller öka insatserna, allt inom loppet om 24 timmar.

Mindre företag betalar allt mellan 10 000 och 100 000 kronor per månad, beroende på hur aggressivt de vill nå ut på marknaden samt hur snabbt kan de omsätta sina produkter och tjänster.

Större och mer ambitiösa företag investerar mellan 100 000 och en kvarts miljon kronor per månad i tjänster för digital marknadsföring.

Pratar vi om riktigt stora bolag, så ligger deras marknadsföringsbudget på en betydligt högre nivå, där en miljon kronor spenderade på att synas online är ingen främmande faktor.

Kostnader för de olika tjänsterna inom digital marknadsföring

Tjänst Kostnad
E-postmarknadsföring
3 000 - 8 000 kr/mån
Utveckling av hemsida
6 000 - 250 000 kr per hemsida
SEO (sökmotoroptimering)
3 000 - 60 000 kr/mån
SEM (sökmotorannonsering)
3 000 - 30 000 kr/mån (+annonseringsbudget)
Annonsering sociala medier
2 000 - 20 000 kr/mån (+annonseringsbudget)
Innehåll sociala medier
300 - 900 per inlägg
Copywriting
0,5 - 5 kr per ord

Kom ihåg att priserna kan variera från byrå till byrå, samt att frilansare kan erbjuda lägre priser i vissa fall då de jobbar med lägre fasta kostnader men oftast så saknar de team och kan således inte erbjuda helhetslösningar. De kostnader som presenteras här kommer från egen erfarenhet av branschen.

E-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är en strategi inom digital marknadsföring som har varit populär i flera decennier. Det handlar om att skicka marknadsföringsmeddelanden till en lista över e-postkontakter med syftet att:

 • främja företagets produkter eller tjänster
 • öka varumärkesmedvetenhet
 • uppmuntra till kundlojalitet.

E-postmarknadsföring är en effektiv strategi inom digital marknadsföring för att nå ut till potentiella kunder och bygga relationer med befintliga kunder. Den kan vara en mycket effektiv strategi eftersom det möjliggör personlig kommunikation direkt till en individuell mottagare. Detta kan bidra till att skapa en relation mellan företaget och kunden och öka chansen att kunden ska genomföra ett köp eller ta del av företagets erbjudanden.

e-post inom digital marknadsföring
E-postmarknadsföring som en del av digital marknadsföring

För att nå framgång med e-postmarknadsföring är det viktigt att ha en väl definierad målgrupp och en aktuell e-postlista, samt intresseväckande copy som tydligt visar hur du som avsändaren kan med dina tjänster hjälpa att lösa mottagarens utmaningar.

För att öka öppningsfrekvensen av e-postmeddelanden är det också viktigt att använda en engagerande ämnesrad. En bra ämnesrad ska tydligt och koncist beskriva innehållet i e-postmeddelandet samtidigt som den väcker mottagarens nyfikenhet och intresse.

För att optimera effekten av e-postmarknadsföring kan man använda sig av olika verktyg för att spåra öppnings- och klickfrekvenser. Genom att analysera dessa data kan företaget identifiera vilka kampanjer som fungerar bäst och anpassa sin strategi för att maximera effekten av framtida kampanjer.

Det är också viktigt att se till att e-postmeddelandena uppfyller GDPR-kraven för personuppgiftshantering och att mottagarna alltid har möjlighet att avregistrera sig från listan.

Att använda sig av ett marknadsföringsverktyg kan också hjälpa till att automatisera processen och underlätta uppföljning.

Faktorer som avgör kostnaden för e-postmarknadsföring

Kostnaden för e-postmarknadsföring kan variera beroende på en rad olika faktorer, inklusive antalet e-postmeddelanden som ska skickas, hur ofta de ska skickas, vilken e-postmarknadsföringsplattform som används och vilka funktioner som efterfrågas.

När det gäller själva e-postmeddelandena finns det också olika alternativ för att skapa innehåll, inklusive att använda befintliga mallar eller att anlita en professionell copywriter eller designer.

En annan faktor som kan påverka kostnaden är hur väl e-postlistan är underhållen och uppdaterad. Om en e-postlista innehåller många inaktiva eller ogiltiga e-postadresser kan det resultera i en högre kostnad då e-postmarknadsföringsplattformar ofta tar ut en avgift baserat på antalet e-postadresser på listan.

Ett vanligt sätt att debitera för e-postmarknadsföring är baserat på antalet e-postmeddelanden som skickas per månad eller baserat på antalet e-postadresser på listan. Det finns också plattformar som tar ut en fast månadsavgift eller en avgift baserat på den funktionalitet som används, såsom segmentering och automatiska svar.

Utveckling av hemsida för företag

Att utveckla en hemsida för ett företag är en viktig del av digital marknadsföring. En hemsida kan fungera som en central plattform för att marknadsföra företagets produkter eller tjänster, kommunicera med kunder och potentiella kunder, och bygga upp en stark online-närvaro.

Det finns flera faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när man utvecklar en hemsida för företag.

Först och främst är det viktigt att definiera syftet med hemsidan och vilken målgrupp man vill nå. En välutvecklad målgruppsanalys kan hjälpa företaget att identifiera vilka kunder man vill nå och vad de söker efter på hemsidan. Detta kan i sin tur leda till en mer effektiv design och innehållsstrategi.

En viktig faktor är att designa hemsidan på ett sätt som är användarvänligt och tilltalande för besökare. Hemsidan bör ha en tydlig och lättförståelig navigering, samt en attraktiv och professionell design. Det är också viktigt att hemsidan är responsiv, vilket innebär att den fungerar och ser bra ut på olika enheter, som mobiler och surfplattor.

För att göra hemsidan mer synlig och öka trafiken är det också viktigt att optimera sökmotoroptimering (SEO). Genom att använda relevanta sökord och meta-beskrivningar kan man öka synligheten i sökmotorerna och locka fler besökare till hemsidan.

En annan viktig faktor att tänka på när man utvecklar en hemsida är att inkludera relevant och engagerande innehåll. Detta kan inkludera allt från beskrivningar av produkter och tjänster till blogginlägg och videor. Innehållet ska vara skapat med tanke på målgruppen och syftet med hemsidan, och det bör vara både informativt och engagerande för att öka tiden som besökare tillbringar på sidan.

För att göra hemsidan mer interaktiv och engagerande för besökarna kan man också inkludera interaktiva funktioner, såsom en chattfunktion eller ett formulär för att prenumerera på nyhetsbrev. Detta kan också hjälpa till att samla in kunddata som kan användas i marknadsföringsinsatser.

Det kan vara en god idé att anlita en professionell webbutvecklare eller byrå för att hjälpa till med denna process, då det kan krävas teknisk expertis och specialiserad kunskap för att bygga en effektiv och användarvänlig hemsida.

En modern och användarvänlig webbplats kan förbättra din online närvaro och konverteringsfrekvens. En användarvänlig design, snabb laddningstid, tydlig navigation, mobilanpassning och relevant innehåll.

Faktorer som avgör kostnaden för en företagshemsida

Kostnaden för utveckling av en hemsida för ett företag kan variera beroende på flera faktorer. Här är några av de faktorer som kan påverka kostnaden:

 1. Komplexitet: Enkla webbplatser med grundläggande funktionalitet är oftast billigare att utveckla än mer avancerade webbplatser som kräver mer avancerade funktioner och design. En webbplats med avancerade funktioner som e-handel, användarhanteringssystem och integration med andra system kan kräva mer utvecklingstid och därmed kosta mer.

 2. Design: Webbplatsens design är också en viktig faktor som kan påverka kostnaden. En mer avancerad och anpassad design kan ta längre tid att utveckla och kräver mer designarbete, vilket kan höja kostnaden.

 3. Plattform: Vilken plattform som används för att bygga webbplatsen kan också påverka kostnaden. Det finns flera olika plattformar tillgängliga för att bygga en webbplats, såsom WordPress, Drupal och Shopify. Vissa plattformar kan vara mer komplexa och kräva mer utvecklingstid, vilket kan höja kostnaden.

 4. Innehåll: Innehållet på webbplatsen kan också påverka kostnaden. Om företaget behöver hjälp med att skapa innehåll, till exempel text, bilder eller videor, kan det innebära extra kostnader.

 5. Underhåll och support: En annan faktor som kan påverka kostnaden är underhåll och support. Det kan finnas kostnader för att uppdatera och underhålla webbplatsen, samt för att få teknisk support om det uppstår problem.

Digital marknadsföring genom SEO

SEO står för sökmotoroptimering och är en viktig del av digital marknadsföring. Det handlar om att optimera en webbplats och dess innehåll för att öka dess synlighet i sökmotorernas organiska sökresultat. Genom att arbeta med SEO kan företag få mer trafik till sin webbplats och därmed öka chanserna att nå sina affärsmål.

Det finns många olika faktorer som påverkar en webbplats ranking i sökmotorresultat, och SEO-strategier kan variera beroende på bransch, målgrupp och mål. Generellt sett involverar SEO-optimering att välja relevanta nyckelord och fraser, skapa högkvalitativt och relevant innehåll, optimera webbsidans tekniska struktur och bygga högkvalitativa länkar till webbplatsen från andra relevanta webbplatser.

En av de viktigaste faktorerna för att lyckas med SEO är att förstå sin målgrupp och deras sökbeteende. Genom att undersöka vilka sökord och fraser som potentiella kunder använder för att hitta produkter eller tjänster inom sin bransch, kan företag skapa en mer relevant och effektiv SEO-strategi.

En annan viktig faktor är att skapa högkvalitativt innehåll som är relevant för målgruppen och söktermerna. Detta kan inkludera allt från blogginlägg, produktbeskrivningar, guider och annat innehåll som är relevant och värdefullt för besökare.

Det är också viktigt att optimera webbsidans tekniska struktur, inklusive URL-struktur, metadata, rubriker, bildtaggar och länkar, för att göra det enklare för sökmotorer att indexera och förstå innehållet på webbplatsen. Att ha en responsiv och snabb laddningstid på webbplatsen kan också förbättra användarupplevelsen och rankningen i sökmotorresultat.

Byggande av länkar till webbplatsen är också en viktig del av SEO-strategin. Att ha högkvalitativa länkar från andra relevanta och auktoritativa webbplatser kan hjälpa till att förbättra webbplatsens trovärdighet och rangordning i sökmotorresultat.

SEO är en strategi för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorresultat, dvs. på Google. Med SEO kan du öka din online-närvaro och nå ut till potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

Faktorer som avgör kostnaden för sökmotoroptimering

Kostnaden för SEO kan variera beroende på en rad olika faktorer, inklusive:

 1. Konkurrensnivå: Om det finns många andra företag som försöker ranka för samma sökord kan det vara svårare och mer tidskrävande att få en högre ranking. Detta kan i sin tur öka kostnaderna för SEO.

 2. Antal sökord: Om företaget vill ranka för många olika sökord kan det kräva mer tid och arbete från SEO-specialisterna. Detta kan också öka kostnaderna.

 3. Typ av webbplats: En enkel hemsida med få sidor och lite innehåll kan vara billigare att optimera för sökmotorer än en stor e-handelsplattform med tusentals sidor och produkter.

 4. Geografisk plats: Kostnaden för SEO kan också variera beroende på var företaget är baserat och vilka marknader det försöker nå.

 5. Målgrupp: Om företaget försöker nå en mycket specifik målgrupp kan det kräva mer arbete för att optimera innehållet för de sökfraser som den målgruppen använder.

 6. Tidigare SEO-arbete: Om företaget redan har arbetat med SEO och byggt upp en stark sökmotoroptimering, kan det vara enklare och billigare att underhålla detta arbete än att börja från början.

Det är viktigt att notera att kostnaden för SEO inte nödvändigtvis motsvarar dess effektivitet. Att investera i SEO kan vara en långsiktig strategi som ger en god avkastning på investeringen, och det är viktigt att inte bara titta på kostnaden utan också på dess potentiella fördelar.

Digital annonsering med Google Ads

Google Ads, tidigare känt som Google AdWords, är en av de mest populära plattformarna för PPC (Pay-Per-Click) annonsering. Det innebär att företag betalar för att visa sina annonser på Google när användare söker efter specifika sökord eller när de besöker webbplatser som är kopplade till deras annonser.

Genom att använda Google Ads kan företag nå en stor publik och öka sin synlighet online. Digital annonsering är ett av de mest effektiva sätt inom digital marknadsföring när det gäller att nå ut snabbt.

En av de största fördelarna med Google Ads är dess precision och möjlighet att rikta annonser till en specifik målgrupp. Företag kan välja att visa sina annonser baserat på faktorer som plats, språk, sökord, demografi och tid på dagen. Detta gör det möjligt för företag att nå en mycket specifik publik och optimera sina annonser för bästa möjliga resultat.

En annan fördel med Google Ads är dess mätbarhet och möjlighet att spåra resultat. Företag kan använda verktyg som Google Analytics för att övervaka sin annonskampanj och mäta dess effektivitet. Detta gör det möjligt för företag att se hur många klick och konverteringar deras annonser genererar och justera sin kampanj för att förbättra dess prestanda.

Det finns dock också några utmaningar med att använda Google Ads. Eftersom plattformen är så populär kan kostnaden för annonsering vara hög, särskilt för konkurrensutsatta sökord. Detta kan göra det svårt för mindre företag att konkurrera med större företag med större annonseringsbudgetar.

En annan utmaning med Google Ads är att det kan ta tid och experimenterande att hitta rätt kombination av sökord, annonstexter och inriktning för att få bästa möjliga resultat. Det är därför viktigt att ha en väl utarbetad strategi och övervaka kampanjen noga för att optimera dess prestanda.

SEM (sökmotorannonsering) innebär att du betalar för att visa dina annonser högst upp i sökmotorresultaten, oftast Google Ads. Det är en snabbare metod för att öka din synlighet jämfört med SEO.

Faktorer som avgör kostnaden för sökmotorannonsering

Det finns flera faktorer som kan påverka kostnaden för sökmotorannonsering, inklusive:

 1. Sökord: Kostnaden för sökord beror på hur konkurrensutsatta de är. Ju mer efterfrågade ett sökord är, desto högre blir kostnaden per klick. Sökord med hög konkurrens kan ha högre kostnader än mindre konkurrensutsatta sökord.

 2. Budgivning: Kostnaden för sökmotorannonsering är också påverkad av budgivningssystemet. Företag som använder automatisk budgivning kan uppleva högre kostnader eftersom dessa system tenderar att budgiva högre för att säkerställa högre placeringar i annonseringsresultaten.

 3. Annonstyp: Kostnaden för sökmotorannonsering varierar också beroende på vilken typ av annonser som används. Till exempel kostar displayannonsering och videoreklam vanligtvis mer än textbaserade annonser.

 4. Geografisk plats: Kostnaden för sökmotorannonsering kan variera beroende på var annonsen visas. Annonskostnader i storstadsområden tenderar att vara högre än i mindre städer och landsbygdsområden.

 5. Annonseringstid: Kostnaden för sökmotorannonsering kan också variera beroende på tidpunkten för dagen och veckan. Priser kan vara högre under högsäsong och på populära evenemang som semesterperioder och stora sportevenemang.

 6. Konverteringsgrad: Kostnaden för sökmotorannonsering är också påverkad av konverteringsgraden. Ju högre konverteringsgrad en annonskampanj har, desto lägre blir kostnaden per klick eller konvertering.

paid social för digital marknadsföring
Digital marknadsföring genom sociala medier handlar om att fånga uppmärksamheten

Paid social

Annonsering på sociala medier är en viktig del av digital marknadsföring eftersom det ger företag möjlighet att nå ut till sin målgrupp på en plattform där de redan spenderar mycket tid. Sociala medie-annonsering kan hjälpa företag att öka sin varumärkesmedvetenhet, öka försäljningen, locka nya kunder och bygga lojalitet bland befintliga kunder.

En av de största fördelarna med annonsering på sociala medier är att det finns många plattformar att välja mellan, såsom Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube och TikTok, bland andra. Det innebär att företag kan rikta sig till en specifik målgrupp och skapa anpassade annonser baserat på deras intressen, ålder, kön, geografiska plats och annan demografisk information.

Företag som vill använda sociala medier-annonsering bör också överväga att använda sig av A/B-testning för att se vilka annonser som fungerar bäst och för att optimera sin annonseringsbudget. Detta innebär att man testar två olika versioner av en annons och jämför resultaten för att se vilken som presterar bättre.

Utöver att skapa anpassade annonser för sin målgrupp kan företag också dra nytta av sociala medier för att skapa engagemang och lojalitet bland sina kunder. Detta kan uppnås genom att svara på kommentarer och frågor, publicera relevant innehåll och genomföra tävlingar och kampanjer som uppmuntrar interaktion.

I slutändan kan annonsering på sociala medier vara en effektiv och kostnadseffektiv marknadsföringsstrategi för företag som vill nå ut till sin målgrupp på ett mer personligt och engagerande sätt. Med rätt strategi och målgruppsanpassade annonser kan företag driva försäljning och bygga starka relationer med sina kunder på sociala medier-plattformar.

Faktorer som avgör kostnaden för annonsering på sociala medier

När det gäller kostnader för sociala medier-annonsering så kan det variera beroende på plattform och annonstyp. Vanligtvis betalar företag per klick (CPC) eller per visning (CPM) för sina annonser, men det kan också finnas andra betalningsmodeller som exempelvis kostnad per konvertering (CPC).

Kostnaderna för annonsering på sociala medier kan variera beroende på faktorer som annonstyp, målgrupp och konkurrensen på plattformen.

Innehåll för inlägg på sociala medier

Innehåll på sociala medier, kan även kallas för content marknadsföring inom digital marknadsföring och kan hjälpa företag att skapa ett starkt varumärke och bygga lojalitet bland befintliga kunder samtidigt som man når ut till nya kunder. Innehållet på sociala medier kan bestå av allt från text, bilder, video, länkar och annan interaktivt innehåll som engagerar användarna och ökar företagets synlighet.

För att skapa effektivt innehåll på sociala medier måste företag först och främst ha en tydlig strategi för vilken målgrupp de vill nå, vilken plattform de vill använda och vilket budskap de vill kommunicera. Det är viktigt att innehållet är relevant och engagerande för målgruppen och att det ger något av värde för användarna.

Innehåll på sociala medier bör också vara anpassat till plattformen det publiceras på och ta hänsyn till dess specifika funktioner och målgrupp.

Företag kan använda innehåll på sociala medier för att öka varumärkesmedvetenheten, öka försäljningen och bygga relationer med kunder genom att skapa en personlig och engagerande online-närvaro. Genom att publicera relevant och intressant innehåll kan företag också öka sin synlighet på sociala medier-plattformar och nå ut till en bredare publik.

Det är också viktigt att följa trender och utvecklingar på sociala medier-plattformar för att anpassa innehållet efter användarnas förväntningar och preferenser. Till exempel har videoinnehåll blivit alltmer populärt på sociala medier-plattformar och företag som vill nå ut till sin målgrupp bör överväga att inkludera video i sin marknadsföringsstrategi.

Sociala medier kan hjälpa dig att bygga en stark online-närvaro, engagera din målgrupp, öka medvetenheten om din verksamhet och generera leads som leder till ökad lönsamhet och försäljning.

Faktorer som avgör kostnaden för innehåll på sociala medier

Kostnaden för att producera och publicera innehåll på sociala medier kan variera beroende på flera faktorer. Nedan följer några faktorer som kan påverka kostnaden för innehåll på sociala medier:

 1. Typ av innehåll: Kostnaden för olika typer av innehåll kan variera. Till exempel kan kostnaden för att producera en enkel textbaserad post vara lägre än kostnaden för att producera en video eller ett bildspel.

 2. Kvalitet på innehållet: Om högkvalitativt innehåll krävs, såsom professionella fotografier eller videor, kan det medföra högre kostnader för produktion.

 3. Frekvens: Ju oftare innehåll publiceras, desto högre kan kostnaden bli. Detta kan bero på att det krävs mer tid och arbete för att producera och publicera innehåll regelbundet.

Copywriting för digital marknadsföring

Copywriting är en viktig del av digital marknadsföring som handlar om att skriva och utforma texter som är avsedda att engagera och övertyga läsarna att ta en viss åtgärd. Det kan handla om att skapa texter för annonser, produktbeskrivningar, blogginlägg, e-postmeddelanden och sociala medier.

Copywriting är ett kreativt arbete som kräver både en förmåga att skriva engagerande texter och en förståelse för målgruppens beteenden och preferenser. En skicklig copywriter kan hjälpa till att öka försäljningen och förbättra konverteringsfrekvensen.

Faktorer som avgör kostnaden för copywriting

Kostnaden för copywriting kan variera beroende på flera faktorer, inklusive:

 1. Erfarenhet och kvalifikationer hos copywritern – En mer erfaren och kvalificerad copywriter kan ta ut högre priser än en nybörjare. Detta beror på deras förmåga att leverera högkvalitativa texter som effektivt kommunicerar budskapet till målgruppen.

 2. Typ av text – Kostnaden kan variera beroende på typen av text som ska skrivas, till exempel en produktbeskrivning, en bloggartikel eller en annonsrubrik. Vissa texter kan kräva mer forskning och förberedelse än andra, vilket kan påverka kostnaden.

 3. Längd på texten – Kostnaden kan också variera beroende på längden på texten. En längre text kan ta längre tid att skriva och kräva mer arbete, vilket kan påverka priset.

 4. Antal revisioner – Om företaget vill ha flera revisioner av texten kan det också påverka kostnaden eftersom det tar mer tid och arbete för copywritern att göra ändringarna.

Varför satsa på digital marknadsföring?

Varje företag borde satsa på digital marknadsföring av flera skäl, här följer några

 1. Stor räckvidd: Digital marknadsföring ger företag möjlighet att nå en stor och diversifierad publik över hela världen, eftersom internet har en mycket större räckvidd än traditionella marknadsföringskanaler.

 2. Mätbarhet: Med digital marknadsföring kan företag mäta och analysera resultatet av sina marknadsföringsstrategier i realtid, vilket ger möjlighet att snabbt göra justeringar och förbättringar.

 3. Målgruppsinriktning: Digital marknadsföring ger möjlighet att rikta sig till en specifik målgrupp, med hjälp av data och analyser som visar vilka som är mest intresserade av företagets produkt eller tjänst.

 4. Låga kostnader: Digital marknadsföring kan ofta vara mer kostnadseffektivt än traditionell marknadsföring, särskilt för mindre företag med begränsade marknadsföringsbudgetar.

 5. Kundengagemang: Genom sociala medier och andra digitala plattformar kan företag interagera direkt med kunder och potentiella kunder, vilket kan leda till ökad kundlojalitet och engagemang.

 6. Konkurrensfördel: Företag som aktivt använder digital marknadsföring kan skapa en konkurrensfördel gentemot sina konkurrenter som inte är lika engagerade i digital marknadsföring.

I dagens digitala ålder har kunderna höga förväntningar på företag som de vill handla med. De förväntar sig att företag ska vara närvarande online och att de ska kunna interagera med dem på ett effektivt sätt. Företag som satsar på digital marknadsföring och som anpassar sig till kundernas förväntningar kan öka sin synlighet, sin trovärdighet och sitt kundförtroende, vilket kan leda till ökad försäljning och lönsamhet.

Låt oss skaffa fler kunder till ditt företag!

Vårt uppdrag är att komplettera och effektivisera din verksamhet genom att vara en del av marknadsavdelningen, så att du kan göra det du är bäst på. Vi kan utveckla din företagshemsida, ta fram digital marknadsstrategi, skriva copy och skapa innehåll, göra SEO (sökmotoroptimering) för din hemsida, sätta upp och driva Google Ads annonskampanjer, skapa content för- och annonsera ditt erbjudande på sociala medier. Vi hjälper dig synas bättre på marknaden!

Vill du prata digital marknadsföring ?

Kontakta oss så tar vi ett snack !

Kostnadsfri site audit – analys av din hemsida

Vänligen fyll i namnet på hemsidan som du vill att vi analyserar kostnadsfritt, samt e-post för leverans av rapporten.