SEO handlar om insatser som ger resultat på sikt. Här kan du läsa om hur det har gått för vår hemsida under en period om 9 månader sen lanseringen. SEO fungerar!

Webbplats som en del av digital närvaro

Hemsidan www.seoinc.se lanserades i början på april. Det har gått 9 månader sedan lanseringen och nu gör vi en summering av perioden som har passerat för att se hur den har tjänat sitt syfte, dvs. hur den hjälpte vårt företag med att öka sin digital närvaro.

Företagets hemsida gör ett företag mer tillgängligt för digital kommunikation med marknaden och konverterar internettrafiken till riktiga affärer. Efter 9 månader online vi kan bekräfta detta.

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur vi har gått tillväga. Vi kommer att titta närmare på några intressanta parametrar, såsom publicerat innehåll, sökord i topp 100 och utvecklingen av den organiska trafiken, för att sedan dra slutsatser om hur SEO arbete hjälpte oss med vår digital närvaro.

SEO eller sökmotoroptimering innefattar optimeringsarbete av en hemsida i syfte att driva relevant organisk trafik som har potential att omvandlas till riktiga affärer. Efter 9 månader online kan vi även bekräfta detta.

Innehåll som har publicerats och optimerats

Content is king! No bulls*it. Under perioden har vi publicerat och löpande optimerat 16 stycken blogginlägg som samtliga är över 2000 ord långa. Varför så långa? Jo, för att Google utifrån seo-perspektivet älskar mycket innehåll, dessutom användbart innehåll.

Och för att människor älskar att läsa. Och för att vi hade något användbart att dela med oss.

Vi har även publicerat och optimerat över 50 sidor som representerar vårt företag och tjänster vi erbjuder. Frekvensen är viktigt. Därför ser vi till att publicera något varje månad och när det gäller optimeringen, den gör vi löpande helt beroende på hur innehållet presterar under en viss period.

Nu ska vi titta närmare på hur innehållet som vi publicerade har presterat under de senaste 9 månaderna, spännande!

Sökord i topp 100

Hur många sökord rankar www.seoinc.se för i topp 100 i Google Sök

Här ser du vad vi menar när vi påstår att SEO fungerar. Innehållet som vi publicerade och optimerade resulterade med att vi har 297 sökord som rankar i topp 100. Till och med november, så egentligen när siffror för december kommer in kommer grafen att se ännu mäktigare ut.

I juni hade vi 11 sökord i topp 100 och 6 månader senare var vi uppe i 297. Vi pratar om en tillväxt på dryga 2 600 %!

På månadsbasis har vi haft en tillväxt på mellan 40 % och 110 %. Inte dåligt. Men vad säger dessa siffror egentligen? Hittills så säger de bara att vi har lyckats skapa bra innehåll som förtjänade bra placering i Google Sök. Men har vi fått någon trafik för detta?

Utvecklingen av organisk trafik

Utveckling av den organiska trafiken för www.seoinc.se enligt Google Analytics
Utveckling av den organiska trafiken för www.seoinc.se enligt Google Search Console

JA, det har vi! Som graferna visar tydligt, så finns det samband mellan att fler sökord rankar i topp och att vår hemsida får mer organisk trafik. Vi ser att juli månad blev startskottet för ökningen på samtliga bilder. 

Det som är intressant är bilden från Google Analytics som visar att mängden organisk trafik bara ökar från månad till månad. Det finns inga negativa trender, bara positivt och upp! 

Slutsatser om SEO effekter

Vi arbetar med SEO och erbjuder dessa tjänster till andra företag. Här ville vi visa med vår egna exempel hur det kan se ut när man jobbar aktivt med SEO. 

Vi kan konstatera att det tar tid innan resultaten syns. Men när de väl börjar synas så har de tendens att öka exceptionellt. Och så länge man optimerar löpande så fortsätter de positiva resultat att bara öka och öka. 

Vi är superglada med resultat som vi har fått från vårt egna SEO arbete. Och vi hoppas att du har fått en bättre inblick i hur SEO fungerar och vad det kan göra för ditt företags digitala närvaro. 

Vill du prata SEO med oss är du varmt välkommen att läsa mer om SEO eller kontakta oss via formuläret här nedan så tittar vi närmare på hur vi skulle kunna hjälpa dig med SEO frågor.

SEO är en strategi för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorresultat, dvs. på Google. Med SEO kan du öka din online-närvaro och nå ut till potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

Kostnadsfri site audit – analys av din hemsida

Vänligen fyll i namnet på hemsidan som du vill att vi analyserar kostnadsfritt, samt e-post för leverans av rapporten.