Startsteget

En ny Hemsida och SEO-Strategi för att nå ut till fler Familjehem

"SEO Inc. Sweden har sedan dag 1 erbjudit Startsteget högkvalitativ service såsom veckorapporter, sammanställningar och varit helt transparenta kring hur SEO arbetet går och utvecklar sig. De berättar när vi halkat ned i ranking och berättar om varför, det finns en transparens och ärlighet och jag uppskattar att de inte döljer sådant. Teamet är otvivelaktigt kompetenta inom SEO och hjälpt oss skaffa många familjehem."
Gabriel Yakoub
VD och grundare på Startsteget AB

Bakgrund

Startsteget är en organisation som strävar efter att ge barn och unga grundtrygghet och goda förutsättningar tidigt i livet, oavsett vilka omständigheter som hindrar dem från att bo kvar hemma. En viktig del av deras arbete är att rekrytera och stödja familjehem för dessa barn och ungdomar. För att nå ut till fler potentiella familjehem och öka medvetenheten om deras arbete insåg Startsteget behovet av en stark online-närvaro och sökmotoroptimering (SEO).

Utmaning

Startsteget stod inför utmaningen att deras befintliga webbplats inte var tillräckligt synlig för dem som sökte information om att bli familjehem. De insåg att de behövde en helt ny webbplats som inte bara var visuellt tilltalande utan också optimerad för att ranka högt i sökmotorresultaten. Dessutom var det viktigt att förbättra webbplatsens copy, layout och design för att göra den mer användarvänlig och informativ.

Vårt uppdrag

I april 2023 valde Startsteget att samarbeta med oss för att ta itu med dessa utmaningar. Vårt uppdrag inkluderade att:

  1. Skapa en ny webbplats från grunden med en modern och attraktiv design.
  2. Uppdatera webbplatsens copy för att kommunicera Startstegets budskap och tjänster på ett engagerande sätt.
  3. Implementera en omfattande SEO-strategi för att öka synligheten i sökmotorer och nå ut till fler potentiella familjehem.

Lösning

Vi satte igång med att omstrukturera och designa den nya webbplatsen enligt Startstegets önskemål och behov. Den nya webbplatsen blev inte bara visuellt tilltalande utan också lättanvänd och informativ. Vi arbetade tillsammans med Startstegets team för att säkerställa att budskapet om deras arbete med familjehem framställdes på ett övertygande sätt.

Hemsidan har sticky meny med interaktiva element, samt alla CTA knappar på hemsidan är interaktiva med hover-effekt, samt följer en tydlig färgschema kopplad till respektive tjänst. 

För att förbättra SEO-optimeringen genomförde vi en grundlig sökordsanalys och implementerade tekniska SEO-förbättringar på webbplatsen. Vi skapade också nytt och relevant innehåll som var optimerat för sökmotorer och samtidigt engagerande för besökarna.

Resultat

Resultatet av vårt arbete återspeglar sig i en hemsida som erbjuder en sömlös användarupplevelse för Startstegets besökare. Den moderna designen och användarvänligheten skapar en positiv intryck och lockar besökarna att utforska hemsidans innehåll och interagera med företagets tjänster.

För SEO delen, så har vi lyckats med vår huvuduppgift, dvs. att ranka hemsidan för sökordet ”familjehem”, men även andra sökord som är relevanta till ämnet. Detta har lett till att hemsidan får mer organisk trafik, rankar bättre och får mer online exponering bland Google Sök resultaten.

Besök gärna Startsteget och kolla in deras webbplats för att hitta inspiration till din nya hemsida. Tveka inte heller att ta kontakt med Startsteget om du har funderingar kring att bli familjehem!

Nya hemsidan för Startsteget
Utvecklingen av rankingspositioner för huvudsökordet familjehem sedan vi påbörjade vårt SEO arbete

Vill du också synas bättre på marknaden och skaffa fler kunder?

Kontakta oss så hjälper vi dig

SEO eller sökmotoroptimering hjälper din hemsida att ranka högt i sökresultaten för att driva den organiska trafiken och få besökare att konvertera till dina kunder.

Sökmotorannonsering eller SEM är ett effektivt sätt att snabbt nå ut till dina potentiella kunder genom annonskampanjer i Google Sök, Google Shopping, Display och remarketing.

Du kan nå ut till dina potentiella kunder på sociala medier genom både organiska inlägg och betalda annonskampanjer. Aktiv närvaro kan leda till fler affärer för ditt företag!

Med rätt marknadsstrategi kan du hushålla med företagets resurser så effektivt som möjligt, utveckla företagets konkurrensfördelar, samt behålla gamla kunder och skaffa nya.

Innehållscopy för din hemsida, säljande copy för dina annonskampanjer och engagerande content för dina sociala medier. Även animerad video och reklamfilm när du vill nå ut med större budget.

Företagshemsidan är den viktigaste samlings- och utgångspunkten för företagets digitala kommunikation med marknaden. Därför förtjänar ditt företag att ha en snygg och funktionell hemsida.

KOSTNADSFRI Site Audit (ANALYS) av DIN HEMSIDA
Vänligen fyll i webbadressen för hemsidan du vill ha kostnadsfri site audit för, samt epost adressen du vill få den skickad till. Det du får är en heltäckande initial SEO analys av både on-page och off-page aspekter av hemsidan för ditt bolag. Det innebär den tekniska analysen av hemsidans hälsa, en enkel sökordsanalys (upp till 5 sökord), analys av backlinks profilen, samt våra rekommendationer på kort och lång sikt.