SEO Stockholm

SEO är en strategi för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorresultat, dvs. på Google. Med SEO Stockholm kan du öka din online-närvaro och nå ut till potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

SEO Stockholm hjälper dig att synas högt i sökresultaten

Vill du ha hjälp av mästarna på sökmotoroptimering (SEO) som arbetar dedikerat för att hjälpa dig att uppnå synlighet och framgång online? Vi förstår vikten av att synas högt i sökresultaten och att kunna dra till sig relevant och kvalitativ trafik till företagets hemsida. Genom att implementera beprövade SEO-strategier och tekniker kan vi hjälpa dig att nå dina affärsmål och maximera din online-närvaro.

Dina fördelar och affärsnyttan du kan få med SEO Stockholm

Ökad synlighet

Genom att förbättra din webbplatsens placering i sökresultaten ökar SEO din synlighet för potentiella kunder när de söker efter relevanta produkter eller tjänster.

Mer organisk trafik

SEO hjälper dig att locka mer organisk trafik till din webbplats, vilket kan leda till ökad exponering av ditt erbjudande och fler potentiella kunder för ditt företag.

Bättre användarupplevelse

SEO-optimering inkluderar ofta förbättringar av webbplatsens struktur och användarupplevelse, vilket kan resultera i nöjdare besökare och högre konverteringsfrekvens.

Hållbara resultat

När du har uppnått bra placeringar i sökresultaten kan de med lite optimering hålla sig stabila under en längre tid. Hållbara resultat ger en långsiktig nytta.

Våra SEO resultat är din framgång

På SEO Inc. Sweden är vi engagerade i våra kunders framgång. Vi strävar efter att bygga långsiktiga partnerskap och arbetar nära våra kunder för att förstå deras unika behov och mål. Vi anpassar våra SEO-tjänster för att möta varje kunds specifika krav och erbjuder kontinuerlig övervakning och optimering för att säkerställa att våra kunder fortsätter att växa och nå framgång online.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa ditt företag att synas bättre i sökresultaten, öka organisk trafik till din hemsida och skaffa fler kunder.
Vi ser fram emot att bli din pålitliga partner inom SEO och digital marknadsföring.

3 snabba frågor till SEO experten

1. Vad är SEO?
SEO är en strategi för att förbättra din webbplats synlighet i sökmotorresultat, dvs. på Google.

2. Varför behöver mitt företag SEO?
För att öka din online-närvaro och locka mer trafik till din webbplats. Det är viktigt eftersom det hjälper dig att nå ut till potentiella kunder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

3. Hur lång tid tar det att se resultat av SEO-arbetet?
Resultaten av SEO kan variera beroende på faktorer som bransch, konkurrens och webbplatsens nuvarande tillstånd. Men vanligtvis kan du förvänta dig att se märkbara förbättringar inom några månader.
Mishel Grujicic seo expert
Mishel Grujicic
VD på SEO Inc. Sweden och SEO expert

SEO Stockholm process

Vår SEO process börjar med en noggrann analys av kundens nuvarande webbplats och dess position i sökmotorernas resultat. Vi undersöker vilka sökord och fraser som är relevanta för kundens bransch och målgrupp. Utifrån denna analys utformar vi en skräddarsydd SEO-strategi som syftar till att förbättra kundens synlighet och rangordning i sökresultaten. Låter som ett rimligt upplägg eller hur?!

SEO Site Audit
analys av din hemsida

När vi genomför en SEO site audit av din hemsida så undersöker vi:

 • hemsidans hälsa och prestanda med fokus på CWV, laddningstid, interaktivitet och responsivitet
  (teknisk on-page SEO)
 • innehållet på hemsidan genom sökordsanalys för att hitta relevanta sökord och se hur de rankar på Google
  (content on-page SEO)
 • backlinks profilen
  (off-page SEO)

Löpande åtgärder
on-page & off-page SEO

Vårt optimeringsarbete handlar om följande löpande åtgärder:

 • optimering av media filer
 • förbättra användarupplevelse
 • optimera H1, H2, H3 rubriker
 • optimera huvudsökordet
 • optimera relaterade sökord
 • öka innehållets relevans
 • optimera sökordsdistribution- och densitet
 • optimera meta-taggar
 • göra en optimal struktur för interna länkar
 • länkbyggnad (backlinks)

KPI rapporter varje månad
stämma av resultaten

I början på varje månad sammanställer vi en KPI rapport över hemsidans status för den föregående månaden, som vi då stämmer av tillsammans under KPI avstämningsmöte.
Vi tittar på följande mått:

 • trafiken
  • antal besökare
  • antal nya besökare
 • kanaler
  • organisk
  • hänvisnings (backlinks)
 • konverteringar

Vill du också ranka högt på Google och skaffa fler kunder ?

seo stockholm

Kontakta oss så hjälper vi dig !

Din SEO byrå för SEO Stockholm

Svenskarna gör över 55 miljoner sökningar varje dag. Ja, du läste rätt, 55 miljoner sökningar dagligen, enbart i Sverige! Det innebär att dina potentiella kunder är ständigt online och uppkopplade, därmed redo att upptäcka, uppleva och handla.

Frågan är om din hemsida är väl optimerad för affärs relevanta sökord, så att du kan komma med i matchen och vinna nya affärer? Det gör du med hjälp av sökmotoroptimering.

Med rätt optimering kommer din hemsida synas bättre och locka till sig fler besökare som kan i sin tur innebära fler kunder till ditt företag. Låter som en rimlig uppsättning eller hur! Potentialen med SEO Stockholm är verkligen stor och det handlar om långsiktiga insatser som ger resultat över tid. Resultat som är bestående samt ökar i avkastning på längre sikt.

Sökordet ”seo stockholm” har exempelvis sökvolym på 590, som innebär att det görs 590 sökningar på seo stockholm i månaden.

Vårt mål är att optimera din hemsida så att den blir säker och pålitlig, informativ, samt relevant i ditt affärssammanhang!

Vi är en resultatdriven SEO byrå som hjälper företag i Stockholm att synas bättre bland dem miljontals dagliga sökningar.
Vi arbetar med samtliga delar av SEO, som inkluderar:

 • teknisk on-page SEO som tar hand om hemsidans hälsa
 • innehålls on-page SEO som utgår ifrån sökordsanalysen
 • samt off-page SEO för länkbyggnad även känd som backlinks.

Vi arbetar systematiskt och metodiskt för att försöka lämna så lite som möjligt åt slumpen. Trots att många SEO byråer hävdar att det inte går att ge några garantier för att hamna på första sidan i sökresultaten, så hävdar vi att det i de flesta fall går att garantera en rankning på första sidan, givet att man gör en ordentlig analys från början och vet vilka åtgärder som ska implementeras över tid. Så i slutändan är det snarare en skicklighets -och tidsfråga.

Genom att göra sökordsanalys kan vi kolla upp sökvolym för varje sökord du vill och som du anser kan ha en relevans för just din hemsida och din verksamhet. Utifrån detta gör vi en plan för hur vi ska optimera din hemsida med effektiva åtgärder, så att den rankar bättre för relevanta sökord.

Vanliga frågor och svar om SEO Stockholm

Här har vi samlat frågor om SEO Stockholm som vi har fått under tiden vi har drivit vår SEO byrå. Har du en fråga som du inte hittar här är du välkommen att kontakta oss, vi besvarar gärna din fråga inom loppet av 24 timmar.

Varför är SEO Stockholm viktigt för mitt företag?

Sökmotoroptimering, SEO Stockholm är avgörande för att öka synligheten och räckvidden för ditt företag på nätet. Stockholm är en konkurrensutsatt marknad, och för att sticka ut behöver du en effektiv SEO-strategi som är anpassad till den lokala marknaden. 

En framgångsrik SEO-strategi i Stockholm börjar med en noggrann sökordsanalys. Det är viktigt att förstå vilka söktermer och fraser dina potentiella kunder använder när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder. Genom att optimera din webbplats för relevanta sökord kan du öka chansen att ditt företag rankas högt i sökresultaten.

Lokal SEO är också en viktig del av att marknadsföra ditt företag i Stockholm. Det innebär att optimera din webbplats och ditt företagsinformation för lokala sökningar. Det inkluderar att ha korrekt information om ditt företag på Google My Business och andra online-plattformar. Lokala recensioner och betyg spelar också en viktig roll i att öka din trovärdighet och synlighet i Stockholm.

Din webbplatsens tekniska struktur är en annan viktig del av SEO Stockholm. Det är viktigt att din webbplats är snabb, mobilvänlig och har en användarvänlig design. En bra användarupplevelse på din webbplats kan öka både din konverteringsgrad och din sökmotorrankning.

För att lyckas med SEO Stockholm är det också viktigt att skapa kvalitetsinnehåll som är relevant och användbart för din målgrupp. Detta kan hjälpa dig att attrahera och behålla besökare på din webbplats och öka din auktoritet på nätet.

Att arbeta med en erfaren SEO byrå eller SEO konsult i Stockholm kan vara en klok investering för ditt företag. Vi kan hjälpa dig att utveckla och genomföra en effektiv SEO-strategi som är skräddarsydd för din målgrupp och den lokala marknaden i Stockholm. Med rätt SEO-strategi kan du öka din synlighet på nätet och dra nytta av de många möjligheterna som Stockholm har att erbjuda.

Varför samarbeta med en SEO byrå Stockholm?

En SEO byrå Stockholm är en värdefull partner för företag som strävar efter att förbättra sin synlighet och närvaro online. I en storstad som Stockholm, där konkurrensen är intensiv, är en effektiv sökmotoroptimeringsstrategi avgörande för att framgångsrikt sticka ut på nätet.

En SEO byrå Stockholm har specialiserat sig på att hjälpa företag att optimera sina webbplatser och innehåll för att ranka högre i sökresultaten. En av de viktigaste tjänsterna som en SEO byrå Stockholm erbjuder är sökordsanalys. Genom att identifiera de mest relevanta sökorden för din bransch och din målgrupp kan vi hjälpa dig att skapa innehåll och strukturera din webbplats på ett sätt som gör det lättare för sökmotorer att hitta och indexera din webbplats.

Teknisk SEO är en annan viktig aspekt som en SEO-byrå i Stockholm kan ta hand om. Det inkluderar att säkerställa att din webbplats är snabb, mobilvänlig och har en användarvänlig design. En optimal teknisk struktur är avgörande för en bra användarupplevelse och för att uppnå höga sökmotorrankningar.

En SEO byrå kan hjälpa dig att skapa kvalitetsinnehåll som lockar och engagerar din målgrupp, vilket i sin tur kan öka din auktoritet på nätet och förbättra din sökoptimering.

I samarbete med en erfaren SEO byrå Stockholm kan ditt företag dra nytta av vår kunskap och expertis för att förbättra din närvaro online och nå framgång på den konkurrensutsatta Stockholmsmarknaden.

Jobbar ni enbart med SEO Stockholm?

Nej, vi jobbar inte enbart med SEO Stockholm. Vi jobbar med SEO för företag i hela Sverige, men även, Norge och Tyskland. Vi är helt enkelt en vass SEO byrå som jobbar på olika marknader och olika språk.

Hur kan en SEO konsult Stockholm hjälpa mitt företag?

En SEO konsult i Stockholm kan vara till stor hjälp för ditt företag på flera sätt:

 1. Optimering av webbplatsen: En SEO konsult Stockholm kan granska din webbplats för att säkerställa att den är optimalt utformad för sökmotorer. Detta kan innebära att förbättra laddningstider, anpassa metadata, och göra andra tekniska justeringar för att öka synligheten i sökresultaten.

 2. Nyckelordshantering: Genom att analysera relevanta sökord för din bransch kan en SEO konsult Stockholm hjälpa dig att optimera din webbplatsinnehåll för att bättre matcha vad användare söker efter. Detta kan öka chansen att din webbplats rankas högre i sökresultaten för dessa sökord.

 3. Länkbyggnad: Att ha relevanta och högkvalitativa länkar som pekar till din webbplats är viktigt för SEO. En SEO-konsult kan hjälpa till att utveckla en strategi för att bygga länkar från andra webbplatser, vilket kan öka din webbplats auktoritet och ranking i sökmotorerna.

 4. Innehållsstrategi: Bra innehåll är avgörande för SEO. En SEO konsult Stockholm kan hjälpa dig att utveckla en innehållsstrategi som fokuserar på att producera relevant och engagerande material för din målgrupp, vilket i sin tur kan öka din synlighet i sökresultaten.

 5. Analys och rapportering: En viktig del av SEO är att kontinuerligt övervaka och analysera resultat. En SEO-konsult kan hjälpa dig att följa och analysera din webbplats prestanda i sökmotorerna och tillhandahålla rapporter och insikter för att identifiera områden för förbättring.

En SEO konsult i Stockholm kan hjälpa ditt företag att öka sin synlighet online, attrahera mer trafik till din webbplats och förbättra din övergripande digitala närvaro, vilket i sin tur kan leda till ökad försäljning och tillväxt för ditt företag.

Varför är SEO viktigt?

Sökmotoroptimering (SEO) har en avgörande roll då den ökar synligheten för din webbplats och lockar trafik till den. Dessutom kan den förbättra användarupplevelsen och öka konverteringsfrekvensen.

Varje dag görs över 55 miljoner sökningar på Google i Sverige. Genom att investera i sökmotoroptimering kan du utnyttja denna enorma potential. Med stöd från en kompetent SEO-byrå kan du placera din webbplats i toppen av världens största marknadsplats.

Vilka faktorer påverkar SEO Stockholm?

Faktorer som påverkar resultatet av SEO Stockholm inkluderar relevant innehåll, kvaliteten på webbplatsen, dess länkprofil, användarupplevelse, mobiloptimering och användarvänlighet. Läs mer i vår blogg om Google rankningssignaler.

Vad innefattar en SEO analys?

En SEO analys innefattar analysarbete som undersöker hur säker och pålitlig en hemsida är, samt huruvida informativ den är för användare, samt hur relevant den uppfattas av andra webbplatser på internet.

Man börjar med tekniska on-page aspekter, där man undersöker hemsidans användarvänlighet och prestanda. Vidare tittar man på innehållet på hemsidan, där man utgår ifrån en sökord analys. Den sista biten man analyserar är hemsidans backlinks profil som visar hur stark hemsidans domänauktoritet är, dvs. hur relevant uppfattas hemsidan i en bredare sammanhang på internet.

Hur mäter jag resultat av SEO Stockholm arbete?

Du mäter resultat av SEO Stockholm arbetet genom att sätta upp tydliga och mätbara mål. Sökmotoroptimering mäts över en given period och jämförs med perioden innan. Antingen från månad till månad, eller mot månaden från ifjol särskilt för säsongkänsliga företag.

 • KPI som du ska ta hänsyn till är hemsidans tekniska hälsa, antal organisk trafik, samt besökare som konverterar till kunder. Det finns fler KPI som kan bestämmas, men dessa är dem absolut viktigaste.
 • Notera utgångspunkten.
 • Revidera månadsvis vid KPI möten, där du (och din SEO byrå) går igenom analysresultaten och jämför mot föregående jämförbar period.
 • Genom att ställa gjorda insatser (budgeterad kostnad) mot mätbara resultat (ökad synlighet + intäkter) kan vi få fram ROI värde som SEO arbetet resulterat i.
När kan jag förvänta mig ett resultat av SEO Stockholm insatser?

Resultat av SEO Stockholm insatser beror på mål, samt hemsidans befintliga skick gällande tekniska aspekter, kvalitet på innehåll och domäns off-page (backlinks) styrka. En annan viktig faktor är hur stor budget du har, dvs. vilka resurser över tid har du tillgång till, samt vad dina konkurrenter gör.

Vanligtvis tar det ungefär 1-3 månader innan du ser ett resultat av processen med sökmotoroptimering, men det kan dröja upp till 9-12 månader. Det beror mycket på svårighetsgraden av sökorden samt hur aktiva konkurrenterna är. Och givetvis hur duktiga SEO byrå Stockholm som du har anlitat är.

Hålla sig uppdaterad om SEO Stockholm

Men glöm inte att sökmotoroptimering, som en del av digital marknadsföring och samspel med Google, är en långsiktig och dynamisk process, som kan svänga när som helst beroende på ändringar som Google implementerar i sin sökalgoritmer. Därför gäller det att hänga med och hålla sig uppdaterad med de senaste innovationer och uppdateringar relaterade till sökmotoroptimering.

Vad innebär lokal SEO?

Lokal SEO för SEO Stockholm innebär en mängd åtgärder som är lämpliga för dig som arbetar med en lokal näringsverksamhet  Din målgrupp kan få dina tjänster endast i din stad och närområdet, samt du vill inte konkurrera rikstäckande. En stor del utav sökningarna på Google är idag lokal baserade, som exempelvis ”massage Stockholm” och ”kiropraktor Stockholm” eller familjehem Stockholm och bli familjehem Stockholm.

Google My Business (Företagsprofil) fungerar som ett lokalt företagsregister och att ha en relevant Företagsprofil registrerad på Google är utgångspunkten för lyckat arbete med lokal SEO.

Med en företagsprofil kan du:

 1. Visa korrekt information om ditt företag online
  • Informera Google om öppettider, webbplats, telefonnummer och plats (gatuadress, serviceområde eller platsmarkör, beroende på din verksamhet).
  • Använda Google Maps och Sök för att hålla reda på din onlinenärvaro var du än befinner dig.
 2. Kommunicera med kunder
  • Lägg upp bilder på ditt företag och dina produkter eller tjänster.
  • Läs och svara på kunders recensioner.
 3. Nå nya kunder
  • Förbättra ditt företags onlinenärvaro så att nya kunder kan hitta dig.
  • Leda kunder till din webbplats.

Med backlinks menas det att länka från en hemsida till just din hemsida. Då får din hemsida en så kallad backlink. Varför är backlinks viktiga då? Jo, för att de säger till Googles sökrobotar att det finns platser på webben som anser att din hemsida har relevant innehåll, främst om länken går igenom relevant ankartext.

Som exempelvis denna sida som handlar om finansiell kunskap och som har en aktieskola med fokussökordet ”aktier”. För den bästa effekten länkar vi till denna sida med länken som går igenom ankartexten aktier. En backlink som länkar till sidan du befinner dig på just nu skulle optimalt ha ”seo stockholm” alternativt ”sökmotoroptimering stockholm” som ankartext.

Hur viktigt är det för SEO att min hemsida är mobilanpassad?

Oavsett om det handlar om att optimera för SEO Stockholm eller SEO generellt så är mobilanpassad hemsida absolut viktig för lyckat SEO arbete, eftersom den har direkt påverkan på teknisk prestanda och användarupplevelsen, som mäts genom Core Web Vitals parametrar.

En mobilanpassad hemsida måste även ladda innehållet snabbt och stabilt för att behålla besökarens uppmärksamhet. Om laddningstiden tar mer än 3 sekunder brukar användaren lämna sidan, eftersom seg laddning uppfattas som dålig användarupplevelse.

Vad är skillnaden mellan betald och organisk trafik? (PPC vs SEO)

Betald trafik syftar till annonser som visas högst upp i sökresultaten (markerade med ”Annons”) när någon söker på ett visst sökord, som exempelvis seo stockholm. Dessutom kan betald trafik komma från andra källor än just sökresultaten. PPC (pay-per-click), SEM, Google Ads eller sökmotorannonsering är begrepp som används för arbete med betald trafik. Läs mer om betald trafik genom Google Ads eller sociala medier.

Organisk trafik eller seo trafik syftar till dem organiska resultaten som visas i sökresultaten (strax under annonser) när en avändare söker på ett visst sökord som exempelvis seo stockholm. Organiska resultat kan vara vanliga resultat eller s.k. rika resultat som är oftast utvalda utdrag. 

När det gäller resultat så kan betald trafik ge snabbare resultat, men kan vara mycket mer kostsamt i det långa loppet. Därför är det bäst att satsa på båda typer av trafik när du vill uppnå den bästa online närvaro i sökresultaten. Betald trafik kommer ha mest effekt under den inledande perioden för att succesivt minska när organisk börjar visa upp goda resultat. I det långa loppet är organisk trafik (seo) mer lönsam än betald trafik.

Varför satsa på SEO Stockholm med SEO Inc. Sweden?

SEO Inc. Sweden är inte en SEO byrå Stockholm som har partners för bara SEO Stockholm, utan våra partners finns utspridda över hela Sverige. Vi är en komplett digital byrå som inte bara arbetar med sökmotoroptimering (SEO). Vi arbetar ofta mer övergripande med våra partners digitala marknadsföring i syfte att förbättra deras digitala närvaro och därmed driva fler kunder till deras företag.

Är du företag från Stockholm och vill bli vår nästa exklusiva partner? Hör av dig via kontakformuläret!

seo stockholm

Kostnadsfri site audit – analys av din hemsida

Vänligen fyll i namnet på hemsidan som du vill att vi analyserar kostnadsfritt, samt e-post för leverans av rapporten.